in

Nederlandse mannen dragen steeds vaker een string: Doe jij dit ook?

Voor- en tegenstanders van de string
Naast de legging en witte sportsokken is de herenstring waarschijnlijk het meest besproken kledingstuk van de laatste decennia.

Roer het onderwerp mannenstring eens aan tijdens een gezellig avondje uit en je zult merken dat de meningen zeer verdeeld zijn.

De string bestaat al eeuwen en werd, grappig genoeg, juist door mannen gedragen. Het was eigenlijk het eerste ondergoed voor zover bekend.

Men vermoedt dat het in die tijd ontstaan is uit de behoefte de edele delen te beschermen. Later ontstond de lendendoek die uiteindelijk uitmondde in de slip.

In de 20e eeuw maakte de string zijn rentree. In eerste instantie werd het vooral door showdanseressen gedragen, in de jaren zeventig werd de string echter opgepikt door ontwerpers van badmode in Brazilië.

Vanaf dat moment waaierde het kledingstuk zich langzaam uit over de rest van de wereld. Eerst ontdekt door dames en later als item ook opgenomen in collecties voor heren.

Lees ook
Levende rat in wc-pot Den Haag probeert geslachtsdeel vrouw te bijten

Mannen wel of niet in een string?
Op het strand is de mannenstring al enigszins op zijn retour. Hier heeft het ook tot de meeste discussie geleidt.

Kan het wel of niet? Door sommigen werd het als “not done” gezien, lelijk of typisch iets voor Gay’s.

Anderen vonden het wel aantrekkelijk, zo’n mooi zongebruind achterste, al vindt men wel dat dit weinig verhullende kledingstuk niet voor iedereen is weggelegd. Een atletisch gebouwde man komt er eerder mee weg.

Op dit moment worden zwemstrings dus nog steeds gedragen door mannen die het mooi vinden en niet van plan zijn zich van de wijs te laten brengen door wat anderen ervan vinden. Maar een hype zal het voorlopig niet worden.

Als ondergoed raken strings voor mannen juist steeds populairder. Men is het er wel zo’n beetje over eens dat het een mooier gezicht is onder een pantalon of (slim-fit) jeans.

Daarnaast is het natuurlijk ook een stukje exotischer dan de klassieke witte slip. Soms speelt draagcomfort een rol, de mannelijke delen worden over het algemeen beter ondersteund in een string.

Of het is juist een reden om het niet te dragen. Niet iedereen kan wennen aan het gevoel dat er “iets in de bilnaad zit”.

Lees ook
Pasgetrouwde Linda en Jeffrey komen om bij een vliegtuigramp

Toch heeft dat vooral met de kwaliteit van het product te maken. Een iets duurdere heren string worden van mooier, soepeler materiaal gemaakt waardoor dit onaangename gevoel meestal niet ervaren wordt.

Maak eens kennis met de Herenstring
Kortom, ben je niet huiverig voor iets nieuws? Probeer de mannenstring dan eens als je af wilt van die zichtbare naden onder je broek en toch voldoende ondersteuning wenst.

Er is een keur aan strings verkrijgbaar, van sportief tot s*xy, met brede en smalle tailleband en van meer bedekt tot minimalistisch.

Zo zijn er de mannenstrings van Ergowear, deze hebben stuk voor stuk een bijzonder goede pasvorm, bieden veel ondersteuning en zijn van zijdezacht materiaal.

Of die van Olaf Benz, dat ieder jaar een brede collectie levert met een comfortabele pasvorm, gemaakt van innovatieve microvezels die soepel, elastisch en ademend zijn.

Natuurlijk biedt ook het bekende designersmerk HOM, een string voor de man, vervaardigd van mooie stoffen en altijd zeer modieus.

Zoekt u een gewaagd model? Neem dan eens een kijkje op de merkenpagina’s van Manstore of Gregg Homme.

Moeder (44) overlijdt omdat dokter kanker verzwijgt

Wetenschap: kale mannen stralen meer mannelijkheid, succes en intelligentie uit