in

Mannen komen gemiddeld 8,5 kilo aan in het eerste jaar vaderschap

Mannen die net vader zijn geworden komen in het eerste jaar als kersverse ouder maar liefst 8.5 kilo aan. De redenen hiervoor en de manieren waarop ze daar achterkwamen zijn uiteenlopend.

Een hoog gemiddelde voor kersverse vaders
Dat een zwangere vrouw aankomt tijdens de zwangerschap is logisch. Maar dat vaders tijdens en na de zwangerschap ook kilo’s aankomen?

Dat is opmerkelijk. Onderzoek van LighterLife Fast geeft concrete percentages. Het onderzoek werd uitgevoerd met 1.500 mannen.

Uit het onderzoek bleek dat mannen zowel tijdens de zwangerschap als erna aankomen. 22% van de nieuwe vaders kwam meer dan 6.5 kilo aan terwijl zijn vriendin zwanger is.

Lees ook
BIZAR! Naakte kerel doet grote behoefte op de tuinmeubels van zijn buurman

Het gemiddelde aantal kilo dat bij de weegschaal kon worden opgeteld in het eerste jaar als vader was nog hoger. De geïnterviewden kwamen namelijk uit op een gemiddelde van 8.5 kilo.

Reden voor het aankomen
Het is niet het geval dat de vaders bewust meer begonnen te eten nu ze een extra mond hadden om te voeden.

Het hogere gewicht heeft vooral te maken met een gebrek aan tijd en energie. De vaders hadden gemiddeld 74 minuten per dag minder de tijd om eigen activiteiten te doen.

Denk hierbij aan een rondje hardlopen, een balletje trappen of een hobby. Stuk voor stuk activiteiten waarbij er calorieën worden verbrandt.

Doordat ze meer tijd aan de nieuwe baby besteedden (of daarvoor hun zwangere vrouw) was er minder ruimte om deze calorieën te verbranden.

Vermoeide vaders
Los van een gebrek aan tijd, was een gebrek aan energie ook een reden voor de vaders om aan te komen.

Lees ook
Man moet onder druk van zijn vrouw dagelijks seks hebben met schoonzus

Minder slaap zorgt er voor dat de eetlust wordt verhoogd en er minder vet wordt verbrand. Sommige vaders merkten pas zelf op dat ze toch wel erg veel waren aangekomen nadat ze vaak bekaf waren:

een duidelijk teken dat het energielevel was afgenomen. Mocht jij zelf een baby hebben, dan herken je je waarschijnlijk wel in de vaders.

Als jouw baby niet wil slapen, heeft dit ook invloed op jou. Check daarom de 10 tips om je baby in slaap te krijgen.

Afvallen
Sommige vaders realiseerden zich dat hun gewicht was toegenomen door foto’s waar ze slecht opstonden of kleding die te klein werden. Herken jij jezelf hierin? Check dan de gemakkelijke tips om 5 kilo af te vallen in een maand.

Deze winter blijven we lekker binnen! Samsung biedt namelijk nu een 219-inch tv aan

In Portugal kan je nu overnachten in een enorm wijnvat