in

Mannetjeszwaan neemt afscheid van doodgereden vrouwtjeszwaan

Een tragisch incident in Leiden heeft geleid tot het overlijden van een zwaan na een aanrijding met een auto. De verwondingen van het dier waren dusdanig ernstig dat besloten werd om het uit zijn lijden te verlossen. Een medewerker van een dierenasiel zei dinsdag aan Hart van Nederland dat het kadaver van de zwaan naar de partnerzwaan is gebracht om afscheid te nemen.

Lees ook
Man bindt vriendin vast na vermoeden van vreemdgaan

Het ongeval vond plaats toen een fietser vermoedelijk uitweek om de zwaan te ontwijken. Hierdoor werd een automobilist gedwongen ook uit te wijken, wat resulteerde in de aanrijding. Na de botsing bewoog de zwaan zich richting de stoep en verloor daarbij een ei. De dierenambulance bevestigde aan Hart van Nederland dat het incident niet opzettelijk was. “De bestuurster was geschrokken en wilde op de hoogte gehouden worden over de toestand van de vrouwtjeszwaan.”

‘Emotionele toeschouwers’
Een medewerkster van het dierenasiel, die toevallig in dezelfde straat woont als waar het zwanenpaar leeft, vertelde dat ze de dieren heeft ‘geadopteerd’. Na het ongeluk werd ze door een collega gebeld over de aanrijding. Bij aankomst op de plaats van het incident waren er al enkele toeschouwers, waaronder enkele emotionele kinderen.

Lees ook
Kleindochter steekt oma dood

De partnerzwaan, die nu alleen het nest moet verzorgen, heeft eerder ook al een vrouwtje verloren door een ongeluk. “Het is een lastige situatie, maar ik ben blij dat ik op deze manier afscheid kan nemen,” aldus de medewerkster van het dierenasiel.

Meisje (4) overleden na gymongeluk op school in Zwijndrecht

Deze eenvoudige vetverbrandingstruc helpt je 60% meer calorieën te verbranden tijdens het wandelen