in

Manon (30) en haar ongeboren tweeling sterven na zwangerschapsvergiftiging

De geboortekaartjes voor zijn tweelingdochters waren net af. Maar in de plaats moet Jency (31) uit Kortrijk nu rouwprentjes versturen. Zijn vrouw Manon (30) was zeven maanden stralend zwanger, maar overleed zaterdag aan een zwangerschapsvergiftiging.

Ook de tweeling haalde het niet. “Twee dagen voor ze stierf ging ze nog op controle. Hadden ze toen niet kunnen zien dat ze een zwangerschapsvergiftiging had opgelopen?”

Jency herinnert zich de laatste momenten met Manon: «Ik ben nog met haar mee naar boven gegaan. Ze had last van haar rug, dus ik gaf haar nog een massage en ging weer naar beneden», deelt hij met Het Laatste Nieuws.

Lees ook
Hulpdiensten met spoed naar huis van Gordon: ''Gordon wat heb je gedaan! ''

Manon was zeven maanden zwanger en het paar had net de laatste hand gelegd aan de geboortekaartjes voor hun tweeling. De kamer stond vol met voorbereidingen voor de baby’s. Jency deelt de pijnlijke realiteit van het lege huis: «Alles doet me aan haar denken. Ik zie mezelf echt nog niet slapen in het bed waarin ik haar gevonden heb.»

Onderzoek naar zwangerschapsvergiftiging
De dood van Manon werd gevolgd door een onderzoek. Jency worstelt met vragen over de medische zorg die Manon ontving: «Hadden ze toen niet kunnen zien dat ze een zwangerschapsvergiftiging had opgelopen?»

Lees ook
Lichaam vermiste man (91) gevonden

De gevoelens van Jency als vader zijn hartverscheurend. Hij deelt hoe hun zoontje Marlon naar zijn moeder vraagt: «Hij is twee jaar, hij beseft het nog niet goed. Ik kan het zelf niet vatten, laat staan dat hij het zou kunnen.»

De begrafenis zal een somber moment zijn, waarbij Manon en haar ongeboren dochters samen in één kist zullen worden gelegd. Jency vindt hierin enige troost: «De baby’s zitten nog in haar buik. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik ben ergens wel blij dat ze nog dicht bij haar zijn.»

Opa mishandeld voor ogen van zijn kleinkinderen

Fietser (75) Wintelre overleden na val door storm Henk van fiets geblazen