in

Meerdere automobilisten gewond door zware boerenprotesten

DEN HAAG – Op zeker twee plekken in Nederland zijn automobilisten maandagavond gewond geraakt door ongevallen die plaatsvonden in de buurt van boerenprotesten. Het ging mis op de A15 ter hoogte van Herwijnen en op Citadel in Veenendaal, die parallel aan de A12 loopt.

Op de A15 bij het Gelderse Herwijnen botsen twee auto’s op elkaar, melden lokale media. Dat gebeurde op de plek waar boeren in de berm een brand hadden gesticht. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Lees ook
Motorrijder rijdt in op overstekende scootmobiel: beide bestuurders overleden

Persoon bekneld in Veenendaal
Mogelijk veroorzaakte de rook van de bermbrand het ongeval. „Totaal onverantwoord dit!”, schrijft de burgemeester van Vijfheerenlanden, Sjors Fröhlich, op X.

Op de Citadel in Veenendaal botsten meerdere voertuigen op elkaar. Een persoon raakte bekneld en is door de hulpdiensten uit het voertuig gehaald, meldt een woordvoerder van de politie Midden-Nederland. Deze persoon is met serieus letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Boerenprotest A12
Of het ongeval op de weg naar het Van der Valk in Veenendaal veroorzaakt werd door een boerenprotest kon de woordvoerder niet zeggen. „Wel is duidelijk dat er op de toe- en afrit van de A12 geprotesteerd werd.” Op foto’s die actiegroep Farmers Defence Force op X deelde, was te zien dat bij de A12 bij Veenendaal ook brand was gesticht.

Lees ook
Konijn met gebroken nek gedumpt in plastic zak: ’Misselijkmakend’

Oprit A1 afgesloten door afval
De oprit van de snelweg A1 bij Oldenzaal is dinsdagochtend in beide richtingen afgesloten, meldt Rijkswaterstaat. Op beelden van lokale media is te zien dat er afval is achtergelaten, en in de berm woedt een brand.

De protesten van maandagavond lijken dinsdagochtend elders nauwelijks meer voor problemen te zorgen, volgens Rijkswaterstaat is ook de A50 bij Beekbergen heropend. Specialisten zijn daar hele nacht bezig weggeweest om de snelweg begaanbaar te maken na een asbestbrand in de berm.

Meester uit school in Geraardsbergen opgepakt voor zedenfeiten met peuters

Gerard Joling filmt hoe politie zijn chauffeur beboet: ‘Hebben ze niks anders te doen’