in

Meisje (13) liep weg van huis en werd ’s nachts verkracht in park

Een 13-jarig meisje is zo bang dat een man die haar op straat aanspreekt gewapend is dat ze niet vlucht of om hulp roept als hij haar dwingt mee te lopen naar het Rotterdamse Museumpark. Daar verkracht hij haar. Het meisje blijft ontredderd achter en is tien maanden na het zedendelict nog altijd getraumatiseerd.

Het meisje loopt op donderdag 6 januari weg van huis. Ze zwerft op vrijdagmorgen 7 januari om 1.00 op straat in het Rotterdamse centrum. Op de Schiedamse Vest komt ze een man tegen. Hij draagt een rugtas en hij heeft een fiets bij zich. Hij begint in het Engels tegen haar te praten. Eerst vriendelijk maar de toon van de man wordt al snel dwingend.

Lees ook
Baby doodgeboren nadat man buik van vrouw opensnijdt om geslacht te achterhalen

Hij eist dat het slachtoffer met hem meeloopt en omdat ze vreest dat in zijn rugtas een wapen zit, geeft ze daaraan gehoor. Vervolgens misbruikt hij haar in de Rozentuin van het Museumpark. Daarna dwingt hij het meisje opnieuw met hem mee te lopen, nu richting het Vasteland. Daar stapt hij op zijn fiets en rijdt weg richting de Maastunnel.

Lees ook
Dronken vrouw (21) belt dronken vriendin (22) om haar op te halen

De verkrachter, die een donkere of zwarte broek, jas en hoodie draagt, vertelt aan het meisje dat hij uit Spanje komt, 27 jaar oud is en dan acht maanden in Nederland verblijft. Er zijn behoorlijk duidelijk beelden van hem. Dus wie herkent hem of kan zich herinneren de man en het meisje die januarinacht te hebben gezien? Alle informatie is welkom.

De politie doet nu pas een getuigenoproep omdat eerst andere sporen, zoals DNA, moesten worden onderzocht. Ook waren er aanvankelijk twee andere verdachten. Maar onlangs is gebleken dat beide mannen niets met de verkrachting te maken hebben.

Japanse kannibaal (73) die Nederlandse studente opat overleden

Albert Heijn maakt alle kinderen verdrietig: Schoentje zetten mag niet meer