in

Meisje (4) overleden na gymongeluk op school in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Een 4-jarig meisje uit het Belgische Zwijndrecht is dinsdag overleden in het ziekenhuis nadat ze daar vijf dagen in coma lag na een gymongeluk op school, dat wordt bevestigd aan de Belgische krant Nieuwsblad.

De toestand van de kleuter was al sinds vrijdagochtend kritiek. Maar na vijf dagen op de ic in Edegem is Sidra Atmane dinsdag overleden in het ziekenhuis. Dat vertelt de familie van het meisje aan de Belgische krant. Op paasmaandag bleek al dat het kleine meisje met spoed een hersenscan moest ondergaan. Daaruit bleek al dat er sprake was van hersenbeschadiging. Vijf dagen later is Sidra dus overleden aan de gevolgen van het ongeluk.

Lees ook
‘Romana’ (51) van Zanger Rinus plotseling overleden

Ongeluk in gymzaal
Het incident gebeurde vrijdagochtend rond 11 uur in de gymzaal van de Sint-Martinusschool in Burcht, een dorpje in het Antwerpse Zwijndrecht. Tijdens de activiteit ’Reis rond de wereld’ mochten de kleuters van Sidra’s klas klimmen en spelen op allerlei toestellen.

Lees ook
Deze eenvoudige vetverbrandingstruc helpt je 60% meer calorieën te verbranden tijdens het wandelen

Wat er precies fout ging, is nu aan de autoriteiten om verder uit te zoeken. Maar feit is dat het meisje met haar hoofd tussen de spijlen van een klimrek vast kwam te zitten. „Ze vertelden ons dat ze toen is gestikt”, verklaarden de ouders dit weekend.

Het meisje kon nog gereanimeerd worden, maar werd in coma opgenomen in het ziekenhuis. De ouders zijn volgens familieleden in shock en overmand door verdriet. Ze weken geen seconde van het ziektebed van hun dochter.

Drama: Labrador niet meer in leven omdat zijn baasje het niet wist!

Mannetjeszwaan neemt afscheid van doodgereden vrouwtjeszwaan