in

Meisje (8 jaar) bosjes ingesleurd en betast: pedofiel droomde over ‘meisjes in luiers’

Een 8-jarig meisje is in Oud-Beijerland slachtoffer geworden van een p*dofiel. De man trok het kind de bosjes in en betastte haar.

Verder bood hij haar 10 euro om aan zijn geslachtsdeel te zitten. Van de on tucht maakte hij opnames met zijn mobiele telefoon.

Na zijn arrestatie vond de politie 775 andere kinderpornoplaatjes op het mobieltje van de 22-jarige verdachte uit Vlaardingen.

Tevens stuitte de recherche op ongure gesprekken met zijn neef, waarin ze fantasieën deelden over s*ks met minderjarigen.

In deze Whatsapp-conversaties bespraken de twee volgens het Openbaar Ministerie waar ze ‘mooie meisjes’ konden vinden, zoals bij een kinderopvang en andere plekken waar jongens en meisjes komen.

In één van de chats die de recherche terugvond, vertelde de Vlaardinger dat hij droomde over ‘meisjes in luiers’.

Vriendje weggestuurd met 5 euro
Details van de ontuchtzaak werden woensdag bekend tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Rotterdam.

Rechters bogen zich daar over het voorarrest van de jonge Vlaardinger die kort na het misdrijf al door de politie was opgepakt.

”Hij heeft een s*ksuele voorkeur voor jonge kinderen en deelt die met zijn neef”
– Officier van justitie

Lees ook
Vrouw verkoopt maandenlang ijs met eigen urine aan klanten

De verdachte was volgens de aanklacht op 17 september in de buitenlucht aan het werk in Oud-Beijerland.

Daar zou hij het 8-jarige meisje en een vriendje hebben benaderd. Volgens de advocaat van de familie van het slachtoffertje gaf hij het ventje 5 euro, zodat die hem en het meisje alleen zou laten.

Zij werd daarop door de Vlaardinger de bosjes ingetrokken, waar hij haar rokje omhoog trok.

De man, bij wie deskundigen een voorliefde voor kinderen hebben vastgesteld, betastte haar daarna en maakte foto’s. Verder deed hij haar het voorstel om voor 10 euro aan hem te zitten.

In de tussentijd had het vriendje van het meisje thuis alarm geslagen, omdat hij onraad rook. Kort erna zou de politie de dader al hebben ingerekend.

‘Door neef in contact gekomen met deze wereld’
Sinds zijn arrestatie zit de man vast. De 22-jarige vroeg de rechtbank om hem tot aan het inhoudelijke proces op 18 maart voorlopig vrij te laten.

,,Ik ben door mijn neef in contact gekomen met deze wereld en heb echt heel erg spijt van wat er is gebeurd. Ik neem de verantwoording om eraan te werken’’, zei de Vlaardinger.

,,Waarom zouden we hem nog langer vasthouden’’, vulde zijn advocaat aan. ,,Hij heeft spijt betuigd. Volgens deskundigen is de kans op herhaling matig en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. Hij moet zo snel mogelijk behandeling en begeleiding krijgen.’’

Lees ook
Meisje 11 bevallen - vader onbekend

”We gaan zien hoe we het gaan overleven”
– Verdachte

De officier van justitie verzette zich tegen vrijlating. ,,Hij heeft een seksuele voorkeur voor jonge kinderen en deelt die met zijn neef. Als je die gesprekken leest en wat ze uitwisselen, dan is dat niet mis’’, stelde hij.

Vrees voor veiligheid
De rechters besloten na een kwartier overleg dat de 22-jarige tot aan de echte rechtszaak gewoon in de cel blijft zitten.

Zij legden aan de verdachte uit dat dit ook voor hem beter zou zijn, omdat het in elk geval voorkomt dat hij weer in de fout zal gaan.

Huilend hoorde de Vlaardinger het aan. ,,Maar ik ga niet meer in de fout’’, beloofde hij tevergeefs, terwijl zijn moeder op de publieke tribune snikte.

,,Vreselijk’’, aldus de verdachte, die zei te vrezen voor zijn veiligheid in de gevangenis als bekend wordt waar hij daadwerkelijk van wordt verdacht. ,,We gaan zien hoe we het gaan overleven.’’

Het is de tweede keer binnen een jaar dat Oud-Beijerland wordt opgeschrikt door een ernstige ontuchtzaak.

Eind vorig jaar werd een kinderpsycholoog, die tevens in het dorp werkte als leraar, veroordeeld voor het bezit van 11.000 afbeeldingen van kinderp*rno.

Hij kreeg 240 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf. De man had bovendien gesprekken gevoerd met een leerlinge uit groep 7 die hij onder meer vroeg naar de kleur van haar onderbroek.

‘Een man met een garnaaltje van 15cm komt er bij mij niet in’, zegt Linda

‘Kan ik donderdag nog wel gewoon rij-examen doen?’