in

Meisje van 16 maanden overlijdt; moeder was weekje met vakantie

CLEVELAND – Een Amerikaanse vrouw uit Cleveland is aangeklaagd voor de dood van haar 16 maanden oude dochtertje. De 31-jarige Kristel Candelario was ruim een week met vakantie gegaan naar onder meer Puerto Rico en had haar kind al die tijd alleen in huis achtergelaten.

Lees ook
Mirjam (42) laat haar dochtertje steriliseren: ”Mag nooit kinderen krijgen”

Dochtertje Jailyn moest dat met de dood bekopen, meldt News5cleveland.com. Toen de moeder eenmaal weer thuiskwam trof ze het kind bewegingloos, zwaar vervuild en uitgedroogd aan. Later overleed ze.

Volgens buren woonden Kristel en Jailyn daar niet met zijn tweetjes. Ook Kristels ouders en haar oudste dochter woonden in het huis, maar die waren met zijn drietjes al eerder met vakantie gegaan.

Het zou volgens buren niet de eerste keer zijn geweest dat Kristel haar kind onbewaakt achterliet. „We hebben haar al zo vaak verteld het kindje niet alleen te laten. Niet alleen ik, maar ook mijn vriendin aan de overkant heeft dat meermaals gezegd.”

Lees ook
Zwaar vuurwerk explodeert in Rotterdamse woning, 2 kinderen zwaargewond

De buren van de Candelario’s zijn diep bedroefd over het onnodig overlijden van het kind. „Ze had hier overal kunnen aankloppen met een verzoek op Jailyn te passen”, zo zegt een buurvrouw.

Man eist lift van agent: ‘Ik moet naar Tilburg en daar ga jij voor zorgen’

Anneke (88) voelt zich eenzaam en verwaarloosd: “Niemand heeft nog tijd voor mij”