in

Mijn neef is mijn familie aan het vermoorden”: vier doden, onder 2 twee kinderen

In Queens, een van de vijf stadsdelen van New York City, zijn vier mensen overleden na een steekpartij, onder wie twee kinderen van 11 en 12. Nog eens drie mensen raakten gewond. De politie vond de slachtoffers zondagochtend in een afgebrand huis.

Rond 5.10 uur lokale tijd (11.10 uur Belgische tijd) kregen de hulpdiensten een oproep van een “jonge vrouw die zei dat haar neef haar familie aan het vermoorden was”. Dat vertelde de politie zondag tijdens een persconferentie. De agenten ter plaatse zagen zondagochtend een man met een tas het huis verlaten. Toen ze met hem probeerden te praten, stak hij een van hen in de nek en de borst. De tweede kreeg een messteek in zijn hoofd. Ze konden de verdachte, vermoedelijk de 39-jarige Courtney Gordon, neerschieten. Gordon werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het niet.

Lees ook
Jade laat haar man geen seconde alleen met andere vrouwen: “Mijn huwelijk heeft regels”

Aan de voorkant van het huis trof de politie een 11-jarig meisje aan. Ook zij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen. In het afgebrande huis vond de brandweer de lichamen van een 12-jarige jongen, een 44-jarige vrouw en een man van in de 30. Een 61-jarige vrouw werd met meerdere steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook
Geweld op spoeddienst: arts aangevallen door ongeduldige broers

Volgens de politie overleden alle slachtoffers als gevolg van de steekwonden. Op de plaats delict vonden ze een keukenmes. De verdachte werd eerder al gearresteerd voor huiselijk geweld in de Bronx, een ander stadsdeel van New York. Hij zou op bezoek geweest zijn bij zijn familie in Queens. Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is loopt nog, aldus de politie. De persoon die de hulpdiensten contacteerde werd al ondervraagd.

Leerlingen groep 3 gedwongen om wormen te eten tijdens schooluitje

Linda vermoord door ex-vriend: ‘Hij gaf altijd slappe handjes en dan wurgt hij je dochter’