in

“Mijn vriendin was vroeger een man. Mijn eigen vader noemt me nu homo, maar dat ben ik niet!”

Liefde is een buitengewoon fenomeen met talloze variaties en mogelijkheden. Vaak begint liefde met een uiterlijke aantrekkingskracht, en wanneer twee mensen elkaar aantrekkelijk vinden, kunnen ze de moeite nemen elkaar beter te leren kennen. In het geval van Jesse en Cassidy was die aantrekkingskracht direct aanwezig. Echte liefde kent geen obstakels; het maakt blind en gaat vaak tegen alle rationele overwegingen in…

Toen Jesse Cassidy tegenkwam op Instagram, besloot hij haar een bericht te sturen. Cassidy vond hem ook aantrekkelijk, en zo ontstond er al snel een gesprek tussen hen. Cassidy onthulde al snel dat ze een transvrouw is, wat betekent dat ze als man is geboren en de transitie heeft gemaakt naar vrouw. Voor Jesse was dit geen enkel probleem; integendeel, het werd het begin van een bijzondere liefdesrelatie.

Lees ook
Politie slingert asociale trouwstoet voor duizenden euro's op de bon

Veel negatieve reacties
Cassidy deelt dat ze als transvrouw veel negatieve reacties krijgt, vooral vanuit religieuze kringen. Mensen betwisten haar vrouw-zijn en uiten haatvolle opmerkingen. Ze toont een reactie waarin iemand beweert: “Make-up en hakken maken je niet tot een vrouw. Je kunt je chromosomen niet veranderen. Je bent gewoon een onzeker mannetje dat zijn eigen lichaam niet accepteert. Blijf leven in je fantasiewereldje.”

Lees ook
Gezocht: Scouting zoekt grote eter voor wereldrecord frikandel van 7,5 meter!

“Vader vindt me een homo”
Hoewel Cassidy gewend is aan dit soort reacties, krijgt ook Jesse nu negatieve berichten. Mensen noemen hem een homo omdat hij een relatie heeft met een transvrouw. Zelfs zijn eigen familie en vrienden bestempelen hem nu als homo. Toen Jesse zijn vader vertelde dat hij deelnam aan het programma ‘Love Don’t Judge’, reageerde zijn vader woedend.

Zijn vader zei: “Nu zal de hele wereld weten dat mijn zoon homo is.” Jesse benadrukt echter dat hij geen homo is; hij voelt zich aangetrokken tot vrouwen en vindt dat Cassidy meer dan genoeg vrouwelijke kenmerken heeft om als vrouw erkend te worden. Hij begrijpt dan ook niet waarom mensen dat anders zouden zien.

Politie vindt spookrijder in vijver: man (43) overleden

Man (43) op kerstavond vermoord teruggevonden door vriendin in Leuven