in

Moeder brengt zoontje 9 thuis om het leven

De gemeenschap van Hardinxveld-Giessendam is diep geschokt na het tragische incident dat zich zaterdagochtend heeft voorgedaan in een woning aan de Prinses Marijkestraat. Een 9-jarige jongen werd levenloos aangetroffen, ondanks pogingen om hem te reanimeren. Zijn 36-jarige moeder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zijn overlijden.

Het drama ontvouwde zich zaterdagochtend om 08.45 uur, toen de politie een melding ontving en snel ter plaatse kwam. Helaas mochten de reanimatiepogingen niet meer baten, en de jongen overleed in de woning. De moeder van het kind, die zelf ook medische hulp nodig had, werd aangehouden en wordt momenteel verhoord op het politiebureau.

Lees ook
Anggy (21) wordt kort na huwelijk met haar geliefde door hem onthoofd

Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld, blijft nog onduidelijk. De moeder en haar zoon woonden samen in de woning, en volgens buren was er geen voorgeschiedenis van incidenten. Het gezin was dit jaar in de straat komen wonen en had normaal contact met de buren.

De jongen was hoogbegaafd en ontving thuisonderwijs, aangezien hij niet goed paste op een reguliere school. Zijn moeder was bezig met het vinden van geschikt speciaal onderwijs voor hem. Buurtbewoners herinneren zich de jongen als een begaafd kind dat vaak tijd doorbracht met zijn moeder, samen spelend, skeelerend, en zelfs met een trampoline en zwembad in de tuin.

Lees ook
Bram (4) doodgereden, moeder liet 18-jarige zoon zonder rijbewijs vaker rijden

De schok in de buurt is groot, en bewoners uiten hun ongeloof over wat er is gebeurd. Burgemeester Dirk Heijkoop van Hardinxveld-Giessendam heeft zijn medeleven betuigd aan de familie en nabestaanden, en benadrukte het belang van steun en nazorg voor de gemeenschap in deze moeilijke tijd.

Hand van snelwegplakker zwaar verminkt omdat hij te vast zat: ‘We kregen hem er niet vanaf’

Daniëlle van ’t Schip (55) overleden