in

Moeder keek toe hoe dochter werd verkracht, vermoord en in stukken gehakt

,,Ik kan je niet meer helpen’’, zei Sara Packer tegen haar dochter Grace, nadat haar vriend Jacob Sullivan het meisje in gezicht stompte. ,,Dit is je leven nu.’’

Graces moeder keek toe, terwijl Sullivan het meisje verkrachtte en vermoordde. Het lichaam werd maandenlang in kattenbakvulling bewaard, daarna in stukken gehakt en gedumpt in een afgelegen bosgebied.

Packer, die afgestudeerd psycholoog is, naar eigen zeggen een IQ van 140 heeft en tot 2010 als adoptiebegeleider werkte, zei dat Grace de neiging had om een ‘heel moeilijk kind’ te zijn.

Ze haatte het meisje erom en deelde Sullivans fantasie om haar te verkrachten en om het leven te brengen. Vandaag deed de vrouw met monotone stem de gruwelijkheden uit juli 2016 uit de doeken.

Lees ook
Jongen steekt eigen kak in de fik en veroorzaakt bosbrand

Ze vertelde hoe haar geadopteerde dochter een ‘onding’ voor haar was geworden en hoe ze plannen maakte om haar te vermoorden.

Een volgepakte rechtszaal in het Amerikaanse Philadelphia moest aanhoren hoe Packer tegen het 14-jarige geadopteerde meisje zei ‘geen zin te hebben haar te helpen’, terwijl het meisje werd aangevallen door haar 46-jarige moordenaar.

Maandenlang bewaard
Jacob Sullivan sloeg en verkrachtte de tiener, bond haar vast, deed een prop in haar mond en liet haar achter op een snikhete zolder.

Toen hij de volgende dag terugkwam, leefde Grace nog. Hierop wurgde hij het meisje, zo blijkt uit gerechtelijke stukken.

Packer en Sullivan stopten het lijk van Grace in kattenbakvulling en bewaarden het maandenlang. Jagers ontdekten in oktober haar in stukken gehakte en gedumpte resten, meldt persbureau AP.

Lees ook
Wim (19) verliest twee vingers na spinnenbeet

Graces jongere broer Josh vertelt echter een heel ander verhaal. ,,Als mijn zus was verteld dat ze het leven van andere kinderen kon redden door dat van haarzelf op te geven, zou ze vragen: ‘Wat moet ik doen?’

De jongen zegt alleen met het verlies van Grace om te kunnen gaan als mensen haar verhaal horen en stappen kunnen nemen om kindermis bruik te voorkomen. En Josh krijgt bijval van andere familieleden.

Karie Heisserer, een nichtje, gaf aan dat het haar onpasselijk maakte om te weten dat Grace was ‘mis bruikt, gemarteld en letterlijk als oud vuil was weggegooid’.

In ruil voor haar bekentenis ontliep moeder Sara de doodstraf en kreeg levenslang. Sullivan bekende eerder schuldig te zijn aan de verkrachting en daaropvolgende moord.

Een jury zal nu moeten beslissen of hij de doodstraf of eveneens een levenslange gevangenisstraf krijgt.

“Ik had seks met 18 mannen tegelijkertijd en mijn man deelde de condooms uit”

Man gooit zijn vrouw het huis uit: ‘Ze vroeg me om de rotzooi op te ruimen’