in

Moeder riskeert 5 jaar celstraf voor ‘pantoffelworp’ naar 38-jarige zoon

Een 63-jarige moeder kan een gevangenisstraf van vijf jaar krijgen voor het gooien van een pantoffel naar haar 38-jarige zoon, die een klacht indiende bij de politie.

Tijdens een verhitte discussie in haar huis in de wijk Honaz van de zuidwestelijke provincie Denizli gooide Senay Güzel op 13 maart haar slippers naar haar zoon, Hasan Güzel.

Lees ook
Rat klimt uit wc pot tijdens afvegen en bijt vrouw in achterwerk in Assen

De 38-jarige Hasan Güzel ging naar een politiebureau en diende een klacht in, alhoewel hij niet geraakt werd.

De officier van justitie is een onderzoek gestart over de klacht en leidde de strafvervolging in met betrekking tot de zaak, waarin hij een gevangenisstraf vraagt van twee tot vijf jaar voor poging tot lichamelijk letsel overeenstemmend met de Turkse Strafwet.

Senay Güzel verklaarde dat ze niet wist dat slippers beschouwd werden als wapens. “Ik heb mijn slipper gegooid, omdat mijn zoon mij beledigde. Het heeft hem zelfs niet geraakt.

Als ik had geweten dat slippers tellen als wapens, had ik ze niet gegooid. En wat als de pantoffel iemand had geraakt, het zou zelfs geen pijn doen. Is er dan geen moeder die slippers gooit naar haar kind wanneer ze kwaad is?”

Lees ook
“Mijn vriendin wilde een trio met mijn beste vriend en ik denk nu dat ik eigenlijk homo ben”

“Pantoffelgooiende moeder”
De advocaat van Senay, de moeder van de 38-jarige Hasan vertelde dat ze ongeduldig zaten te wachten op de uitspraak.

“Vanaf heden zullen moeders twee keer moeten nadenken met slippers gooien. We weten niet of elke “pantoffelgooiende” moeder nu zal worden aangeklaagd.

Maar als een klacht wordt ingediend, waarom niet? De moeders kunnen worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee tot vijf jaar.”

In dit hotel slaap je letterlijk en figuurlijk tussen de giraffen

Drama: ‘Ik heb mijn vrouw niet verteld dat ik een zoon ben van incest-ouders’