in

Moeder uit Bleskensgraaf misbruikt haar zoon van 10

Justitie onderzoekt of een moeder uit Bleskensgraaf (48) vaker in de fout is gegaan met p*dofilie.

De vrouw wordt verdacht van mis bruik van haar zoontje (10), maar heeft mogelijk meer zedendelicten gepleegd.

De Raad voor de Kinderbescherming heeft aangifte gedaan tegen de moeder. Dat gebeurde nadat één van haar kinderen, die zijn ondergebracht bij pleegouders, verontrustende ‘uitingen’ deed.

De politie doet nu onderzoek doen naar ‘één of meer’ zedendelicten door de 48-jarige verdachte.

Het proces tegen de moeder uit Bleskensgraaf is vanwege deze ‘nieuwe ontwikkelingen’ en het daaruit voortvloeiende extra rechercheonderzoek voor zeker drie maanden uitgesteld.

Al die tijd blijft de verdachte in voorarrest zitten. ,,We waren klaar voor de zaak, maar het is van belang dit nader te onderzoeken”, aldus de officier van justitie.

”We waren klaar, maar het is belangrijk dit nader te onderzoe­ken”
– Officier van justitie

Betast
De vrouw moest gisteren voor het eerst voor de rechters in Dordrecht verschijnen, omdat ze zich meermaals zou hebben vergrepen aan haar eigen zoontje van 10 jaar.

Lees ook
Politie haalt levensgevaarlijke ‘rijdende vuilnisbak’ van de weg

Volgens de huidige aanklacht tegen de vrouw uit de gemeente Molenwaard liet ze zich door haar zoontje betasten aan haar borsten.

Tevens zou zij het ventje in de periode van januari tot augustus hebben betast aan zijn geslachtsdeel en hebben afgetrokken.

Kinderp*rnografische beelden van haar zoontje op haar mobiele telefoon leidden volgens het Openbaar Ministerie begin augustus tot de ontmaskering van de 48-jarige moeder.

Een kennis of familielid van de Bleskensgraafse zou iets verontrustends hebben gezien op haar mobieltje en sloeg alarm bij de politie.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw 27 foto’s en 9 films met kinderp*rno in bezit had. Behalve de ontucht met haar zoontje, wordt ze daarom ook vervolgd voor het vervaardigen, verspreiden en bezit van kinderp*rno.

De moeder kwam gisteren voor de rechters zelf niet aan het woord over het mis bruik. Bij het aanhoren van de aanklacht boog ze alleen haar hoofd.

Ze maakte ook geen enkel bezwaar tegen de verlenging van haar voorarrest. Ze blijft daarom in elk geval vastzitten tot het proces begint. De vrouw zou geen enkel contact meer hebben met familie.

Op de publieke tribune luisterde een tante van het slachtoffertje aandachtig toe. Ook was er een advocaat aanwezig namens Slachtofferhulp.

Lees ook
Voor degenen die altijd hun tenen stoten: Beschermende kleine helmen voor je tenen!

Uitzonderlijk
Directeur Jules Mulder van de antimis bruikorganisatie Stop it Now!, die eerder bij behandelcentrum De Waag werkte, noemt p*dofilie bij vrouwen uitzonderlijk.

,,Bij grotere onderzoeken en bij mijn werk in De Waag bleek dat 95 procent van de p*dofielen een man is. Bij onze hulplijn zien we dat terug. Van de honderd mensen die bellen zijn er vijf vrouwen.”

Mulder is benieuwd naar de achtergronden van de vrouw. ,,Vaak zie je dat bij zulke vrouwen meer speelt dan alleen een s*ksuele voorkeur voor kinderen.

Er is vaak heel veel aan voorafgegaan, zoals misbruik en andere problemen, zoals verlating. Vrouwen hebben van nature minder snel een s*ksuele voorkeur voor kinderen dan mannen.”

Argwaan
Mulder denkt dat seksueel mis bruik van kinderen door vrouwen vaker voorkomt dan nu naar buiten komt.

Soms wordt het volgens hem niet herkend, omdat lichamelijk contact tussen vrouwen en kinderen van nature vaker voorkomt en minder snel argwaan wekt.

Verder zouden slachtoffers minder snel geneigd zijn aangifte te doen. ,,Zoals jongens van 13 of 14 jaar die door een oudere vrouw worden ingewijd in de liefde, bijvoorbeeld door een lerares.

Als het uitkomt, dan volgt wel ontslag van de docente, maar zal er niet zo snel aangifte volgen.”

Vrouw die aan seks verslaafd was, had soms wel vijf keer per dag seks

Echtpaar uit Zwartsluis hangt hond op en breekt zijn nek