in

Moeite met opstaan? Dan ben je super intelligent blijkt uit onderzoek

Vind je opstaan een ware hel? Het ergste moment van de dag? Ben jij zo iemand die een miljoen keer op de snoozeknop drukt terwijl je je voorneemt om vanavond vroeg naar bed te gaan?

Dat is dan onwijs vervelend. Maar we hebben ook goed nieuws: want moeite hebben met opstaan is een teken van intelligentie. Ha!

Eindelijk is er een positieve kant aan het feit dat jij ’s ochtends niet vooruit te branden bent. Dat is namelijk niet alleen maar heel erg vervelend en irritant, maar ook een teken van intelligentie. Daar klaart je ochtendhumeur toch als sneeuw voor de zon van op?

Lees ook
Bizar! Man wordt dronken van het eten van frietjes

Moeite met opstaan betekent dat je super slim bent
Dat blijkt allemaal uit de studie ‘Why Night Owls are more Intelligent’. Als je wekker gaat en je negeert die ‘regel’ door op de snoozeknop te drukken, betekent dat je doet wat je zelf wilt. Je handelt naar wat je lichaam nodig heeft in plaats van gewoon de regel op te volgen.

Dat betekent weer dat je meer kans hebt om je ambities na te jagen en problemen aan te pakken. Volgens de onderzoekers komt het erop neer dat als je moeite hebt met opstaan en verslaafd bent aan snoozen, je creatiever en onafhankelijker bent.

Lees ook
Zien: Foto Bridget Maasland in te kleine bikini en je snapt alle jonge mannen wel!

Ook uit eerder onderzoek bleek dat mensen die ’s ochtends niet op hun best zijn, het intelligents zijn.

Onderzoekers van de universiteit van Southampton keken naar het slaappatroon van 1229 mensen. Daar kwam uit naar voren dat mensen die na 23:00 uur naar bed gingen en na 8:00 uur opstaan, meer geld verdienden én gelukkiger zijn.

Voel je dus niet schuldig als je weer eens het opstaan met nog negen minuten uitstelt. Je bent slim, succesvol én gelukkig. Wat wil een mens nog meer?

Moeder (55) en dochter (19) douchen nog elke dag samen: “De beelden”

Onderzoek: het is beter om uit te slapen dan vroeg opstaan en te sporten