in

Neergestoken medewerkster ggz-instelling Heerlen overleden

De vrouw die vorige week werd neergestoken op het terrein van de instelling aan de John F. Kennedylaan en is dinsdag aan haar verwondingen overleden, zo meldt de politie.

De aanval vond plaats op een maandagmiddag, waarbij de vrouw ernstig werd verwond. De politie arresteerde kort daarna een 29-jarige vrouw uit Heerlen als verdachte.

Lees ook
Dakloze Willy (74) zwaar mishandeld: "Ik moest ze geld geven, maar ik heb niks"

Er blijkt een complexe relatie te zijn geweest tussen het slachtoffer en de verdachte, waarbij eerder sprake was van een “behandelrelatie”, zoals aangegeven door een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. De verdachte zal donderdag voor de raadkamer verschijnen. Na het overlijden van het slachtoffer zijn de aanklachten tegen haar veranderd van poging tot moord of doodslag naar moord of doodslag, volgens de woordvoerder van het OM.

Lees ook
Groot nieuws: Joost Klein mag alsnog optreden en krijgt nieuwe kans!

Aanvankelijk werd gemeld dat het slachtoffer een willekeurige voorbijganger was die op straat was aangevallen, maar later werd duidelijk dat zij een medewerkster van de ggz-instelling was. De instelling, Mondriaan, heeft haar diepe bedroefdheid geuit over het verlies van hun collega.

‘Begeleider verdacht van misbruik in zorginstelling voor verstandelijk beperkten’

Vermiste Merel (35) ’in zeer kritieke toestand’ gevonden in Assen