in

Neergestoken rottweiler ondanks meerdere operaties overleden

De rottweiler die vorige week zondag 15 keer gestoken werd heeft uiteindelijk de strijd verloren en is in het dierenziekenhuis in Utrecht overleden. Ondanks twee zware operaties kon het geliefde huisdier, genaamd Obbe, niet gered worden. De familie Brouwer, de eigenaren van de hond, hebben het hartverscheurende nieuws bevestigd.

“Hij heeft genoeg geleden, we hadden geen andere keuze. Het trauma van het steken en het bloedbad in de garage; het is een horrorfilm die je niet meer uit kunt zetten,” deelde de familie in hun verklaring.

Lees ook
Kat vast in wildklemmen, poot geamputeerd: 'Misselijkmakend'

Obbe vocht zes dagen lang voor zijn leven nadat hij werd aangevallen in een park aan De Geerenweg in Baarn. Het incident ontvouwde zich tijdens een confrontatie tussen een golden retriever en twee rottweilers, waar Obbe toe behoorde. Emoties liepen hoog op en resulteerden uiteindelijk in een fatale afloop voor de loyale viervoeter.

Lees ook
Vijf dode katten aangetroffen in vijver Almere

De eigenaar van de rottweilers nam zijn honden mee naar huis na het incident, waar zowel de dierenambulance als de reguliere ambulance met spoed arriveerden. Helaas kon de zwaargewonde hond niet vervoerd worden met de dierenambulance, die niet bevoegd is om met spoed en zwaailichten door het verkeer te rijden. De eigenaar raakte lichtgewond aan zijn hand tijdens de confrontatie.

Inmiddels heeft de verdachte zich bij de politie gemeld en is aangehouden in verband met het incident.

Firdaous (11) gedood bij beschieting woning

“Ik werd vastgebonden terwijl Fernanda verkracht werd door zeven mannen”