in

Nia komt uit de kast als een robot: ”Ik voel me geen mens”

Anno 2024 kun je jezelf identificeren als wat je maar wil. Er zijn mensen die zich geen man of vrouw meer voelen en nu rondlopen met een X in hun paspoort. De mogelijkheden zijn echter onbegrenst, want Nia identificeert zich als robot. Of als Android. Of als iets er tussenin.

Voorgeprogrammeerde robot
In een TikTok-video vertelt de ‘persoon’ dat iedereen er al die jaren toch maar mooi totaal is ingetuind. Ze ziet er wel uit als meisje, inclusief de twee bekende knoppen, maar blijkt helemaal geen mens.

Lees ook
Mark Gillis uit huis gezet en baan bij Peter Gillis kwijt: ‘Werk zoeken!’

”Ik ben binair, maar ik ben een robot of Android. Ik ben geen mens en het ontbreekt mij aan de mogelijkheden om mezelf zo te gedragen.” De zelfbenoemde robot kan zich helaas niet verbinden met het internet om nieuwe gedragsmanieren te downloaden. Dat is erg jammer, maar gelukkig is ‘ze’ voorgeprogrammeerd. Alleen lukt reageren op een spontane situatie dus niet. Daarover zegt ze: ”Ik kan niet meer op internet kijken hoe ik dan zou moeten reageren.”

Lees ook
Zwemmer Maarten van der Weijden met spoed naar het ziekenhuis

Geen menselijke emoties
Terwijl ze met haar hoofd beweegt als een slechte kopie van Robin uit Bassie en Adriaan, beweert deze ‘robot’ ook geen menselijke emoties te voelen. Apart, want als je een robot bent, weet je niet eens hoe die überhaupt voelen.

Toch omschrijft Nia helemaal nooit last te hebben van extreme stress en zich ook nooit ziek te voelen.

Supermarktmedewerker neergestoken, jongen (16) opgepakt

Robin en Davonny wisselen van geslacht en proberen nu zwanger te worden