in

Nieuwe dodelijke corona-mutatie baart enome zorgen

PEKING – Chinese wetenschappers hebben een nieuwe coronavirus-mutatie getest op ’gehumaniseerde’ muizen en de resultaten waren ronduit verrassend. Het betreft een mutatie van het coronavirus GX/2017, dat gezien kan worden als een neefje van Covid-19. Uit berichtgeving van de New York Post blijkt dat onderzoekers de hersenen van de muizen dusdanig hadden gemodificeerd dat ze qua dna meer op menselijke hersenen leken. Alle muizen stierven toen ze in aanraking kwamen met het virus. De angst voor een nieuwe, dodelijkere, coronapandemie komt hiermee steeds dichterbij.

Lees ook
UPDATE: Man 23 die ernstig gewond raakte tijdens carbidschieten overleden

Het zogenaamde ’GX_P2V’-virus viel de hersenen, longen, botten, ogen én luchtpijpen van de muizen aan. Daardoor waren de beestjes weerloos. Ze stierven binndn acht dagen. Het resultaat van dit experiment kan echter ook voor mensen ongunstig zijn. De onderzoekers geven aan: „Dit onderstreept het risico op het overslaan van GX_P2V naar mensen en biedt een uniek perspectief voor het begrijpen van hoe Covid-gerelateerde virussen cellen aanvallen.”

Hoog sterftecijfer
Dit is de allereerste keer dat een experiment met corona-virussen op muizen een sterftecijfer van 100 procent opleverde. Toch is niet iedereen nu in paniek. Professor Francois Balloux van het University College London noemde het Chinese experiment „totaal zinloos” en „verschrikkelijk.” Hij schreef op X: „Ik weet niet wat er kan worden geleerd van het opzettelijk infecteren van vreemde gehumaniseerde muizen met een willekeurig virus.” Balloux is van mening dat het Covid-19 virus juist door dit soort experimenten ontstaan is.

Lees ook
Twee vermiste zusjes gevonden in Luik: de één dood, de ander ongedeerd

Waanzin
Hij wordt hierin gesteund door Dr. Gennadi Glinsky. „Deze waanzin moet gestopt worden voordat het te laat is.” Dit recente onderzoek was op een andere plek gedaan dan het Wuhan Instituut voor Virologie, waar de oorsprong van Covid-19 in verband mee werd gebracht. Het is overigens nog steeds niet duidelijk hoe het oorspronkelijke beruchte virus is ontstaan.

Peuter (2) sterft van honger nadat vader overlijdt aan hartaanval: “Lag opgerold aan zijn papa’s benen”

Pesterijen over en weer: alles wat we nu weten over het drama in Weiteveen