in

“Noem me aub geen meneer! Ik ben geen hij of zij, maar genderfluide”

Binnen de LHBTIQ-gemeenschap zijn er veel mogelijkheden, alsook de term “genderfluïde”. Volgens het genderwoordenboek ben je genderfluïde wanneer je geen keuze maakt tussen de identiteit van een man of van een vrouw. Je kunt je ook een beetje jongen/man en meisje/vrouw voelen, of andersom. Dan mag je jezelf presenteren als een genderfluïde persoon.

In een video van VriendinNL is Floris samen met ‘zijn’ moeder te zien. Floris werd geboren als een jongen, maar identificeert zich nu als genderfluïde. Zijn moeder lijkt daar moeite mee te hebben. Ze dacht altijd dat ze een zoon had, maar het blijkt nu ‘een persoon’ te zijn. Floris wist altijd al dat hij anders was en kwam een aantal jaar geleden uit de kast.

Lees ook
Benzineprijs bereikt hoogtepunt en ‘prijs zal blijven stijgen’

“Ik probeerde alles genderneutraal te maken”
“We hebben erover gesproken, maar niet zo van ‘mam, ik ben genderfluïde’. Ik bedoel, je gaat ook niet naar je ouders om te zeggen dat je een vrouw bent.” Floris wil niet in een hokje worden geplaatst. “Ik heb geprobeerd om mijn bankrekening en zorgverzekering allemaal genderneutraal te maken. Dat kon niet, want dat moet via de gemeente. Ik denk dan: alsof de gemeente mijn gender bepaalt of zo.”

Floris belde naar de Ohra (zorgverzekeraar) met de vraag of alles genderneutraal kon. “Toen kreeg ik een e-mail terug met ‘beste meneer’. Toen moest ik heel hard huilen. Ik ben helemaal gek geworden en heb ook een e-mail teruggestuurd of ze mij wel serieus nemen.” De moeder van Floris maakt dan een opmerkelijke vergelijking. “Die hokjes kunnen wisselen. Dat kan wel bij een politieke kleur.”

Lees ook
Drama: Labrador niet meer in leven omdat zijn baasje het niet wist!

Ideale samenleving
“Je komt van school en je bent links. Maar uiteindelijk ben je gewoon een rechtse bal. Dat vinden we heel normaal.” Als je het dan hier over hebt, zou je dat ook gewoon oké moeten vinden. Toch?” Floris heeft een idee over hoe zijn ideale samenleving eruit zou moeten zien. “Genderneutraal opvoeden!”

Zelfde toilet
Floris wil ook dat mannen en vrouwen naar dezelfde wc kunnen gaan. “Waarom zou je daar onderscheid tussen maken? Hij vindt het heel erg dat er altijd naar gender wordt gekeken. Als Floris het voor het zeggen had, zou niemand meer een gender krijgen. “Helemaal weg uit het paspoort!” Hieronder kun je een video over Floris bekijken:

Vermiste Merel (35) ’in zeer kritieke toestand’ gevonden in Assen

Maximumsnelheid op snelweg terug naar 130 km/h