in

Oma Esther (68) doodgebeten door twee honden na bezoek bij kleinzoon

De Britse Esther Martin (68) was dit weekend op bezoek bij haar kleinzoon toen ze werd aangevallen en gedood door twee honden. De 39-jarige vermoedelijke eigenaar van de honden is opgepakt op verdenking van gevaarlijke hondenovertredingen. Dat zegt de politie van het graafschap Essex.

De 68-jarige Esther Martin had net haar 11-jarige kleinzoon bezocht toen ze werd aangevallen door twee honden. Omstaanders probeerden de vrouw nog te redden, maar die hulp bleek tevergeefs. Esther stierf ter plekke.

Lees ook
Politie grijpt in: verwaarloosde puppy’s gered van snikheet balkon!

Volgens Sonia Martin (47), de dochter van de vrouw, zou het gaan om twee honden van het American Bully XL hondenras, maar de politie kan dat nog niet bevestigen. De eigenaar van de honden zou een familielid zijn van het slachtoffer. Hij werd opgepakt. Zijn twee honden moesten gedood worden, aldus de politie.

“Er waren volwassen ‘XL bully’s’ in het huis en mijn moeder had de eigenaren erop gewezen dat ze gevaarlijk en behoorlijk agressief waren”, vertelde dochter Sonia aan BBC. “Er waren ook zes puppy’s.” Martin denkt dat de puppy’s hadden gevochten toen een van de hondeneigenaren tegen haar moeder zei dat ze “een bezem tussen hen in moest zetten”. “Toen werd ze aangevallen”, verklaart haar dochter. Haar neefje zou “schreeuwend om hulp het huis uit zijn gerend”.

Lees ook
Politie doet inval bij Gerard Joling: ‘Zanger opgepakt’

De Britse regering treedt streng op tegen honden die als gevaarlijk worden beschouwd, en hun bezitters. Dat komt vanwege verschillende dodelijke aanvallen de afgelopen maanden.

Ilyas (22) overleden door explosie rotterdam: Hij was altijd positief en vrolijk

Graf van moeder Peter Gillis opnieuw vernield