in

Onderzoek naar rol Marc Dutroux bij verdwijning Tanja Groen

Politie en justitie onderzoeken de mogelijke betrokkenheid van de Belgische seriemoordenaar Marc Dutroux bij de verdwij­ning van studente Tanja Groen in 1993 in Maastricht.

Bronnen in opsporingskringen in zowel Nederland als België hebben dit tegenover De Limburger bevestigd. Er is in België een rechtshulpverzoek ingediend, waarin justitie vraagt het onbekende vrouwelijke DNA dat is gevonden in huizen en bestelauto’s van Dutroux te vergelijken met dat van de achttienjarige Tanja Groen uit Schagen. De resultaten worden ‘zo snel mogelijk’ verstuurd naar het Openbaar Ministerie in Limburg, laat advocaat-generaal Jean-Baptiste Andries van het parket in Luik weten.

Lees ook
Stephan dood in het water gevonden

Ook zijn er inmiddels onderzoekshandelingen verricht. Het coldcaseteam van de politie Limburg heeft met diverse getuigen gesproken. Daarnaast wordt gekeken of feiten en omstandigheden rond de verdwijning van Tanja Groen met Marc Dutroux in verband kunnen worden gebracht. Zijn werkwijze waarbij hij meisjes met fiets en al in een bestelbusje trok, zou kunnen passen bij de verdwijning van Tanja Groen, die in de zomer van 1993 voor het laatst fietsend in Maastricht werd gezien.

Lees ook
Elvis en Tracey willen al 12 jaar relatieruil maar hebben nog nooit niemand gevonden

‘Superopa’ Kees trakteerde buurtkids op Mac in ruil voor huiveringwekkende seks: ‘Hap, hap, hap’

Artsen vertellen zwangere vrouw dat ze te jong is voor ongeneeslijke ziekte – weken later is haar leven kapot