in

Onderzoek wijst uit: taart eten als ontbijt helpt bij afvallen

Zoetekauwen opgelet! Je zou het bijna niet geloven, maar volgens wetenschappelijk onderzoek is het goed voor je om te ontbijten met taart en helpt dit mee aan gewichtsverlies. Say what?!

Piece of cake
Van vlaaien tot slagroomtaarten, iedereen houdt er wel van om een lekker stuk taart naar binnen te werken zo nu en dan. Maar wat zou je ervan vinden om er elke ochtend mee te ontbijten? Voor de échte cake-lovers klinkt dit als muziek in de oren, toch?! Wat als wij jou vertellen dat dit helemaal niet zo slecht voor je is en je er zelfs door kan afvallen!

Lees ook
Nicol Kremers kent geen grenzen meer en laat nu echt alles zien

Onderzoek
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een stuk taart als ontbijt zou helpen bij gewichtsverlies. Ze hebben met twee groepen mensen een experiment gedaan. Zo was er één groep die ontbeet met veel koolhydraten en proteïnes en hier aten zij dan ook nog eens een toetje bij. En de tweede groep kreeg een calorie-arm ontbijt voorgeschoteld elke ochtend. Gedurende de dag bleek het dus dat de eerste groep minder moeite had met een gezond dieet aan te houden, dan de tweede groep. Ook was het voor groep één makkelijker om later op de dag niet meer te snoepen en snacken.

Lees ook
Moeder (38) gaat naar bed met twee 15-jarige jongens

Ontbijten met taart
De onderzoekers van dit wetenschappelijke experiment zijn er achter gekomen dat het tijdstip van jouw ontbijt en wat je kiest om te ontbijten meedraagt aan gewichtsverlies. De mensen die ontbeten met een vullend, koolhydraat rijk ontbijt én nog eens een toetje zoals taart, vonden het makkelijker om gewicht te verliezen dan de andere groep. Doordat je jezelf al vroeg op de dag trakteert met iets lekkers, zul je daarna minder behoefte hebben in iets ongezonds. Onthoudt wel dat het belangrijk is om een wisselend eetpatroon aan te houden, maar je mag jezelf hierbij dus zeker wel eens lekker trakteren op een zoete calorieën bom. Voortaan eten we niet alleen maar taart op feestjes en verjaardagen, maar gewoon iedere ochtend!

Zo ziet Koningin Máxima er uit zonder make-up: “ Totaal ander persoon”

Mijn vrouw laat altijd boeren wanneer ze mij oraal bevredigt