in

Ophef om huwelijk tussen priester (63) en meisje (12): ’Mensen begrijpen onze tradities niet’

Een 63-jarige Ghanese priester is met een 12-jarig meisje getrouwd. Dit is in Ghana niet toegestaan, maar hier moet de geestelijke niets van weten. „Mensen begrijpen onze gewoontes en tradities niet”, klinkt het in kringen rondom de priester.

Lees ook
Zwangere Tiffany (16) vermoord na seksafspraak: man (68) opgepakt

Het 12-jarig meisje moest zich voor het huwelijk met Nuumo Borketey Laweh Tsuru XXXIII „verleidelijk kleden”, hoorde de BCC tijdens de ceremonie. Daarnaast werd haar verteld om zich voor te bereiden op „vrouwelijke taken in het huis” en diende ze parfum op te doen voor „meer seksuele aantrekkingskracht”. Ghanezen hebben veel kritiek op dit huwelijk, maar daar trekt de omgeving van de bruidegom zich niks van aan. „Het commentaar komt voort uit onwetendheid”, zegt lokale gemeenschapsleider Nii Bortey Kofi Frankwa II.

Lees ook
Man verkracht vrouw van vriend terwijl hij naast haar slaapt

Cijfers over kindhuwelijken
Hoewel de minimale trouwleeftijd in Ghana achttien jaar is, komen kindhuwelijken nog geregeld voor in het Afrikaanse land. Volgens de organisatie NGO Girls Not Brides trouwt negentien procent van de meisjes in het land voor hun achttiende levensjaar en vijf procent zelfs voor hun vijftiende verjaardag.

Lichaam vermiste Cathy (46) uit Doornik gevonden in de Schelde

Man gooit zijn gewonde Chihuahua in de vuilnisbak: hij wil geen 700 euro aan dierenartsenkosten betalen