in

Ouders dumpen zieke tweelingbaby’s in bos ‘nadat ze ruim 10.000 euro aan donaties kregen’

In China werden onlangs op een verschroeiend hete dag een maand oude tweelingjongens in het bos achtergelaten.

De verlating gebeurde op een ogenblik dat de ouders via een online geldinzamelactie ongeveer 11.000 euro gekregen hadden.

Het geld moest gebruikt worden om de medische kosten van de baby’s te betalen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail op basis van lokale mediaverslagen.

Lees ook
Wauw: Halleluja, Elise Schaap laat op deze foto’s niets aan je verbeelding over!

De ouders beweerden dat de kinderen zware genetische aandoeningen hadden en dat ze de behandeling niet konden betalen.

De ouders bekenden hun daden en mochten de baby’s gewoon mee naar huis nemen. De huilende jongens werden vrijdag rond 14 uur aangetroffen in een bos in de omgeving van Fengqiu.

De temperaturen die dag stegen uit tot 38 graden. Toevallige voorbijgangers brachten de baby’s naar het ziekenhuis.

Het nieuws van de verlaten baby’s ging viraal in China en lokale bewoners herkende de jongens van een crowdfundingcampagne op WeChat, een populaire Chinese berichtenservice.

Een insider vertelde aan een nieuwszender dat hun ouders meer dan 10.000 euro hadden ingezameld.

Lees ook
Tandartsen halen 526 tanden uit mond van jongen (7)

Barmhartige Samaritanen deden in totaal bijna 5.600 donaties aan de familie nadat ze hun wanhopig verzoek online hadden geplaatst.

In de post beweerden de ouders dat hun zoontjes verschillende geboorteafwijkingen hadden, inclusief zuurstoftekort, ook gekend als asfyxie.

Een dokter van het ziekenhuis gaf geen commentaar over de genetische aandoeningen, maar bevestigde alleen dat ze ziek waren.

Volgens de lokale media zouden de ouders zelf de politie gecontacteerd hebben. Ze verklaarden dat ze de jongens hadden achtergelaten omwille van kritiek op de sociale media.

Het koppel mocht de kinderen naar verluidt gewoon mee naar huis nemen. Volgens Daily Mail werden de ouders niet gestraft.

‘De gemiddelde baard is viezer dan een hondenvacht’

‘Mijn man kijkt liever naar voetbal dan seks met mij te hebben, dus ik ben maar een affaire begonnen’