in

Ouders en zoontje (6) vechten nog steeds voor hun leven na brand

In het Vlaams-Brabantse Kortenberg is vrijdagochtend in alle vroege een zware brand uitgebroken in een appartement op het Craenenplein. Daarbij zijn de drie bewoners, een koppel en hun zesjarige zoontje, in kritieke toestand afgevoerd.

Om iets na vier uur op vrijdagochtend, terwijl het gezin van drie lag te slapen, brak de uitslaande brand uit in een gelijkvloers appartement op het Craenenplein, vlak bij het Dr. V. De Walsplein. Toen de hulpdiensten arriveerden, lag de moeder (46) bewusteloos op straat voor het appartement. De brandweer kon ook de vader (49) en zijn zesjarige zoontje na een reddingsactie uit het brandende appartement bevrijden.

Lees ook
Broer (25) en zus (26) dood aangetroffen in woning

Mug-teams uit Leuven en Brussel kwamen ter plaatse en moesten de vader en het zoontje reanimeren. Alle drie zijn ze in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis en ze verkeren nog steeds in levensgevaar.

Volgens de eerste bevindingen van een branddeskundige van het parket van Leuven, die met het labo en een branddetectiehond te plaatse kwam, gaat het om een accidentele brand. Die zou ontstaan zijn bij het kookfornuis.

Lees ook
Na een ruzie van 17 seconden wordt Wesley in zijn hart gestoken en sterft

De bewoners die boven en naast het uitgebrande appartement wonen, werden tijdelijk geëvacueerd, terwijl de brandweer het vuur bluste. De flat waar de brand ontstond, is zwaar beschadigd en minstens tijdelijk onbewoonbaar, de bewoners van de andere flats konden intussen naar hun woningen terugkeren.

Leraar zoent meisje ‘per ongeluk’: ‘Met poten van leerling afblijven’

Meisje (9) zakt door ijs: in kritieke toestand in het ziekenhuis