in

Ouders weigeren operatie baby vanwege gevaccineerd bloed

De gezondheidsdienst in Nieuw-Zeeland probeert via een rechtszaak de voogdij van twee ouders over hun kind af te nemen, zodat het kind een levensreddende operatie kan ondergaan. Zijn ouders weigeren namelijk om zijn hartoperatie door te laten gaan, tenzij er niet-gevaccineerd bloed wordt gebruikt.

De gezondheidsdienst in Nieuw-Zeeland probeert via een rechtszaak de voogdij van twee ouders over hun kind af te nemen, zodat het kind een levensreddende operatie kan ondergaan. Zijn ouders weigeren namelijk om zijn hartoperatie door te laten gaan, tenzij er niet-gevaccineerd bloed wordt gebruikt.

De ouders van de baby bespraken de gezondheidssituatie van hun zoontje en hun medische voorkeuren in een interview, schrijft The Guardian. Daarin zeggen de ouders dat hun baby ernstige pulmonaalklepstenose heeft en dat hij ‘bijna onmiddellijk’ geopereerd moet worden. Pulmonaalklepstenose is een aangeboren hartafwijking waarbij de klep tussen de rechterhartkamer en de longslagader vernauwd is.

Lees ook
Drachtige ree doodgebeten door hond

Maar de ouders maken zich grote zorgen over het bloed dat tijdens de operatie wordt gebruikt, omdat ze geen bloed willen dat ‘besmet is door een coronavaccinatie’.

De interim-directeur van de gezondheidsdienst in Nieuw-Zeeland, Te Whatu Ora, stelt in een statement dat het voor ouders moeilijk is om een beslissing te maken over de zorg van een ziek kind. In het belang van het kind is de gezondheidsdienst daarom naar de rechter gestapt om de voogdij te ontnemen van de ouders, zodat er toestemming gegeven kan worden voor het gebruik van gedoneerd bloed.

Spoedzitting
Vandaag verschenen de ouders en de gezondheidsdienst bij de rechtbank om een datum vast te stellen voor een spoedzitting. Een groep van 100 anti-vaccinatie-aanhangers verzamelde zich buiten het gebouw.

De advocaat van de gezondheidsdienst vertelde de rechtbank dat een kind met een dergelijke aandoening enkele weken geleden al zou moeten zijn behandeld. Maar door deze kwestie is de behandeling vertraagd.

Lees ook
Britse Queen Elizabeth II op 96-jarige leeftijd overleden

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland voor 7 december, de rechter moedigde de tweede partijen wel aan om in de tussentijd de besprekingen voort te zetten.

Coronavaccin en bloeddonatie
De woordvoerder van bloedbank Sanquin, Merlijn van Hasselt, vertelt aan RTL Nieuws dat er bij patiënten geen enkele melding is gedaan – zowel landelijk als wereldwijd – van een nadelig effect van bloedtransfusie, dat terug te leiden is tot een coronavaccinatie van de bloeddonor.

Van Hasselt stelt dat het vaccin snel door het lichaam wordt afgebroken. “De afgebroken stoffen van het vaccin komen vanuit de spier in de lymfeklieren terecht. Vervolgens gaan ze van daaruit naar de bloedbaan als afvalstoffen. Dat wordt dan weer opgeruimd door de nieren en de lever.”

In Nederland is er geen optie om te kiezen wat voor bloed een patiënt krijgt. Mocht hij of zij alsnog niet overtuigd zijn, dan raadt Van Hasselt aan om het met een medische behandelaar te bespreken.

Matteo (11 maanden) overleden door medische aandoening

Man (67) maakt foto’s van muurschildering en wordt flink mishandeld