in

Paard dood en man zwaargewond door aanrijding trein bij Boxtel

Bij een ongeluk op een spoorwegovergang in het Brabantse Boxtel is gisteravond een paard om het leven gekomen. Een man raakte zwaargewond. Er is flinke schade aan het spoor en er rijden tot vanochtend 08.00 uur geen treinen tussen Tilburg en Boxtel. ProRail verwacht nog dagen hinder.

Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur, toen een paardentrailer achter een auto plotseling losschoot op de spoorwegovergang. In de trailer stonden twee paarden. De auto die de trailer trok, had de overgang al gepasseerd.

Lees ook
Vermiste Sihem (18) dood gevonden

Bestuurder zwaargewond
De bestuurder sprong uit de auto en probeerde de paarden uit de trailer te krijgen, maar op dat moment kwam er een trein aan die de trailer raakte.

Een paard overleefde het niet, het andere paard was op tijd uit de trailer gevlucht. De man die de dieren probeerde te redden, raakte zwaargewond. Voor hem werd een traumahelikopter opgeroepen.

‘Was heel erg om te zien’
Aan Omroep Brabant vertelt Laura (35) hoe zij bij de spoorwegovergang een trein stil zag staan en een paard weg zag rennen. Ze wist niet wat er gebeurd was, maar probeerde het paard tot bedaren te brengen en bleef urenlang bij het dier.

“Daarna hoorde ik van wie het paard was en dat de eigenaar zwaargewond was geraakt bij het ongeval”, vertelde ze.

Lees ook
Rechter Nederland zet celstraf 13 jaar om in 6 jaar voor afperser Amanda Todd

Laura zei dat het andere paard niet meteen dood was maar met zware verwondingen bij de trein lag. “Ik riep wel dertig keer naar de politie dat ze dat paard moest doodschieten. Ik snap volledig dat ze dat niet zomaar kunnen doen, maar het was echt heel erg om te zien”, zei ze.

Trein deels ontspoord
In de trein, die deels ontspoorde, zaten 350 mensen. Zij zijn met een andere trein verder gereisd. Door het ongeval reden tussen Tilburg en Boxtel de hele avond en nacht geen treinen maar stopbussen. Tot vanochtend 08.00 uur kan er sowieso geen treinverkeer langs het stuk spoor.

De schade aan de overweg is aanzienlijk, er zijn honderden dwarsliggers beschadigd. Het kan dagen duren voordat dat helemaal is opgelost.

Barbie heeft het roer compleet omgegooid: ‘Wat zie jij er goed uit!!’

Leerlingen groep 3 gedwongen om wormen te eten tijdens schooluitje