in

Pasgeboren baby nog met navelstreng uit puin gehaald in Syrië, familie redt het niet

Familieleden hebben een pasgeboren baby van onder het puin gered in het noorden van Syrië. Het kind zat nog met de navelstreng vast aan haar moeder, die wel stierf als gevolg van de aardbevingen. Ook de lichamen van de vader, vier broers en zussen en een tante werden gevonden onder een ingestort gebouw.

De reddingsoperatie vond plaats in Jenderes, op het platteland van Afrin, in het noordoosten van Syrië. De moeder van het kind is bevallen terwijl ze bedolven was onder brokstukken na de aardbeving.

Lees ook
Hockeyster Lise (22) op slag dood bij aanrijding met Poolse vrachtwagen: ‘Ze leefde erg graag’

Een familielid vertelt aan persbureau AFP dat de zoekende familie een stem hoorde tijdens het graven en zo de baby vond. De familieleden sneden de navelstreng door en brachten het pasgeboren kind naar het ziekenhuis in de nabijgelegen stad Afrin. Een kinderarts bevestigt dat de baby stabiel is, maar in slechte staat in het ziekenhuis arriveerde. Ze was onder meer onderkoeld door de koude weersomstandigheden.

Lees ook
Twee in vriezer gevonden baby’s stierven geen natuurlijke dood

Ontroostbaar
Er zijn meer hoopgevende reddingen. Zo werd gefilmd hoe een Syrisch meisje met haar vader kon worden herenigd nadat ze onder het puin vandaan is gehaald. Hartverscheurende beelden tonen ook hoe een vader uit Aleppo afscheid moet nemen van zijn baby. Het kindje kwam door de ramp terecht onder een ingestort gebouw, maar overleefde het niet. Wanneer het lichaampje van onder het puin wordt gehaald, neemt de vader zijn kind in zijn armen. Hij is ontroostbaar.

“Mijn vrouw wil drie keer seks per nacht, maar ik kan haar tempo niet volgen” Wat nu?

Turkse man na 48 uur gered onder puin: Helaas vrouw en 2 dochters overleden