in

Peuter 2 omgekomen bij ongeluk

De peuter van 2 jaar die vrijdag om het leven kwam door een verkeersongeval in het Duitse Selfkant-Tüddern, is afkomstig uit de Limburgse gemeente Echt-Susteren. Burgemeester Jos Hessels kreeg hierover vrijdagavond een melding door de Nederlandse politie, zei hij zaterdagmiddag.

Lees ook
Jongetje (4) uit Haren sterft na inname van verloren methadonpil

Het kindje kwam om het leven door een frontale botsing tussen twee auto’s met Nederlands kenteken. Dat gebeurde net over de grens bij Sittard. De overige inzittenden, onder wie een kind van 4, zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, meldde de Duitse politie eerder al.

Traumahelikopter
Het ongeluk gebeurde vrijdagmiddag rond 17.00 uur. Het 2-jarige kind stierf ter plaatse. Het 4-jarige kind is met een traumahelikopter naar het academisch ziekenhuis in Keulen vervoerd. De overige inzittenden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Lees ook
Vrouw zwaargewond nadat winkelwagen op haar wordt gegooid vanaf loopbrug

Hessels wilde verder niets zeggen over de identiteit van het kind. “Het ongeval is heel heftig geweest”, zei hij. “Heel triest voor alle betrokkenen.”

Een medewerker van de meldkamer van de Duitse politie in Heinsberg wilde zaterdag geen verdere toelichting geven. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.

Urinesteen in het toilet: zo ontstaat het en zó verwijder je het

“Ik ben de vriendin van een miljonair. Thuisblijven en niet gaan werken, is loodzwaar!”