in

Peuter (2) sterft van honger nadat vader overlijdt aan hartaanval: “Lag opgerold aan zijn papa’s benen”

Een Brits jongetje van twee uit Skegness is dood aangetroffen naast zijn papa (60) die een hartaanval kreeg en het leven liet. Peuter Bronson Battersby stierf van de honger en uitdroging en lag opgerold in een balletje naast zijn papa Kenneth, die vermoedelijk vlak na kerst overleed.

Bronson zat bijna twee weken zonder eten of drinken. Volgens de mama van de peuter, Sarah Piesse, heeft de sociale dienst gefaald en had haar zoontje gered kunnen worden. Ze zag haar kind voor het laatst voor Kerstmis, na een ruzie met haar ex.

Lees ook
Meisje (15) heeft betaalde seksafspraak in Zwolle, broer (20) blijkt pooier

Op 2 januari ging een maatschappelijk werkster langs de sociale huurwoning voor een wekelijks routinebezoek. Toen niemand opendeed, nam ze contact op met de politie. Twee dagen later ging ze terug, maar opnieuw stond ze voor een gesloten deur. Ze deed weer een melding bij de politie. Vijf dagen nadien kreeg ze een sleutel van de huisbaas om zelf een kijkje te nemen. Op 9 januari ging ze naar binnen en trof ze vader en zoon dood aan. “Als de maatschappelijk werkster had aangedrongen om binnen te komen toen de deur op 2 januari niet werd opengedaan, zou Bronson nog in leven geweest zijn”, aldus mama Sarah.

Lees ook
Anna heeft probleem aan de schoolpoort: "Alle vaders krijgen een stijve lat als ze me zien!"

De peuter zou op tweede kerstdag nog gezwaaid hebben naar een buurman die even langskwam bij Kenneth om te horen of alles in orde was. Dat is de laatste keer dat de jongen en zijn papa levend gezien werden. Kenneth stuurde een dag later de buurman nog een berichtje om hem te bedanken voor de zorgzaamheid. Nadien nam hij ook nog contact op met de maatschappelijk werker en legde een bezoek vast op 2 januari.

Ruzie over verkoop woning eindigt in drama: kopers (44 en 50) doodgeschoten, verdachte filmt zichzelf

Nieuwe dodelijke corona-mutatie baart enome zorgen