in

Peuter sterft door thuis dokterende ouders

Een stel uit het Canadese Alberta verscheen afgelopen maandag om een hele bizarre reden voor de rechter. De Mormonen weigerden medische hulp te zoeken voor hun 19-maanden oude peuter Ezekiel, waardoor deze vorige week aan meningitis bezweek, meldt CBC.

Mierikswortel
Het jochie was overduidelijk ziek, maar het leek zijn ouders David en Collet Stephan beter hem te behandelen met olijfolie-extract, maple syrup (esdoornsiroop), sap met bevroren bessen en als laatst een mix van appelciderazijn, mierikswortel, hete peper, gepureerde uit, knoflook en gemberwortel. Op dat moment was hij al lethargisch en werd hij stijf.

Lees ook
Influencer Nina Warink: 'Niet vies van poseren in lingerie'

Pas toen de peuter stopte met ademen, besloten de ouders een ambulance te bellen. Na vijf dagen in het ziekenhuis werd de nog geen 2-jarige van de beademing afgehaald. Een autopsie wees uit dat het jochie aan meningitis is overleden.

Na het tragische voorval, zijn de ouders verhoord door de politie. Uit geluidsopname blijkt dat een bevriende zuster van de vader, hen had verteld dat het jongetje aan meningitis leed. De ouders worden aangeklaagd voor het falen van het kind voorzien van potentieel levensreddende middelen.

Lees ook
Misvormde hond wordt genegeerd omdat potentiële adoptanten hem ‘te lelijk’ vinden

‘Liefhebbende ouders’
De openbaar aanklager noemt het stel ‘liefhebbende ouders’, waardoor ze niet worden aangeklaagd voor het negeren van de problemen of doodslag. Het gezin zou negatieve ervaringen met de medische zorg hebben, de reden dat ze het heft in eigen handen hebben genomen.

De Stephan’s hebben een voedingssupplementenbedrijf. Het koppel onsuccesvol aangeklaagd door Health Canada voor het distribueren van het supplement Empowerplus. De Stephan’s beweren dat het supplement psychische aandoeningen als een bipolaire stoornis kan oplossen. ​Health Canada liet een officiële waarschuwing voor het supplement uitgaan. Ook Ezekiel werd behandeld met het supplement.

Vrouw komt er na 40 jaar achter dat ze incestkind is

Faye (28): Mijn vriend draagt een string moet ik mij zorgen maken?