in

Peuter wordt vergeten in auto door vader en overlijdt

Een peuter van zestien maanden is in Frankrijk overleden nadat zijn vader hem per ongeluk had achtergelaten in de auto. De man moest het kind naar de opvang brengen, maar reed in plaats daarvan direct naar zijn werk. De auto stond vervolgens urenlang in de zon.

Het incident vond gisteren plaats in het noordoostelijk gelegen Sausheim, meldt het Openbaar Ministerie in het nabijgelegen Mulhouse vandaag. De vader ontdekte pas in de avond dat hij zijn zoon in de auto had achtergelaten, na een telefoontje van zijn vrouw.

Lees ook
Floris zoekt een vrouw die van onder naar vis ruikt: ”Dat kan geen kwaad”

Zij wilde hun zoon ophalen, maar vond hem niet bij de opvang. Hulpdiensten werden opgeroepen en stelden vast dat de jongen was overleden. De vader werd in shock naar het ziekenhuis gebracht. De ouders krijgen psychologische zorg.

Er moet nog een autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak van de dreumes te achterhalen. De lokale krant Les Dernières Nouvelles d’Alsace schrijft dat de temperatuur dinsdag steeg tot 22 graden, wat zou betekenen dat het in de auto tot wel 47 graden was.

Het is zeker niet de eerste keer dat een kind op deze manier om het leven komt. In 2022 gebeurde eenzelfde incident in het zuidwesten van Frankrijk. In Nederland bevrijdde een agent in Amstelveen twee jaar terug een meisje van 16 maanden oud uit een snikhete auto. Een moeder gooide op een hete zomerdag nadat ze boodschappen had gedaan per ongeluk de deuren van haar auto in het slot terwijl de sleutels en het kind in de auto waren.

Lees ook
Hilda (82): “Mijn kleinkinderen willen niet op bezoek, ik ruik naar oude mensen”

‘Kan iedereen overkomen’
Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zei naar aanleiding van een dergelijk drama in 2019 dat dit iedere ouder kan overkomen. “Ook heel liefdevolle en zorgzame ouders. Er gaat iets mis met de samenwerking tussen hersengebieden”, zei Scherder tegen RTL Nieuws.

Oke wie is dit? Man in bh en string duikt op in achtertuin

Nederland doet niet mee aan Eurovisie Songfestival 2025