in

Pleegouders zwaargewond meisje (10) opgepakt voor poging tot doodslag

De pleegouders van het 10-jarige meisje uit Vlaardingen dat verleden week zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht, zijn maandagmorgen opgepakt. De 37-jarige Vlaardingers worden verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van het slachtoffertje in hun woning.

In de nacht van maandag op dinsdag werd het meisje met zwaar lichamelijk letsel en in zeer zorgwekkende toestand door de pleegouders zelf naar het ziekenhuis gebracht. Zij was niet aanspreekbaar en kon niet zelf vertellen wat er was gebeurd. Ze is er nog altijd slecht aan toe. Er waren direct twijfels over hoe zij zo gewond kon raken.

Lees ook
Bejaarde magere kat zonder pardon op straat gedumpt

Donderdag werd een grote groep rechercheurs op het onderzoek gezet om helder te kunnen krijgen wat er exact was gebeurd. Zo is er forensisch onderzoek gedaan in de woning in Vlaardingen waar het meisje verbleef. Ook is er buurtonderzoek gedaan, zijn er camerabeelden uitgekeken en is gesproken met diverse mensen die meer informatie zouden kunnen hebben.

Dit uitgebreide onderzoek leidde tot de aanhouding van de pleegouders van het meisje. Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten zitten in volledige beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben.

Lees ook
Meisje (4) overleden na gymongeluk op school in Zwijndrecht

Twee andere kinderen elders ondergebracht
De politie stelt dat er nog veel onduidelijk is over deze ernstige zaak. Alle informatie is welkom om meer helderheid te krijgen over wat zich de afgelopen tijd heeft afgespeeld en wat de rol van de pleegouders is. In de woning verbleven nog twee andere kinderen. Zij zijn elders ondergebracht.

,,Deze uiterst trieste gebeurtenis maakt diepe indruk op velen. Als u op een of andere manier geraakt bent door deze zaak, dan kunt u contact opnemen met slachtofferhulp’’, zegt de politie in een verklaring, die terughoudend is met meer melden vanwege de privacy van het meisje en de andere twee kinderen in de woning.

“Ik deed het al met 500 mannen” Je gelooft nooit wat ik mijn ouders wijsmaakte”

16-jarige jongen verkr*cht zeer jong meisje in Zwolle