in

Politie arresteert moeder die peuter slechts een luier laat dragen bij vrieskou

JACKSON – De politie in de Amerikaanse staat Mississippi heeft een jonge moeder gearresteerd omdat die haar tweejarige zoontje ondanks de vrieskou slechts een luier liet dragen. Beelden van het kind in de supermarkt Walmart gingen viraal.

Al twaalf mensen in de staat Mississippi hebben sinds de start van het jaar het leven gelaten door de koude, maar toch vond de 26-jarige moeder in kwestie het niet nodig om haar tweejarige kind iets warmers aan te doen dan enkel een luier.

Lees ook
Mo (36) en Iris (82) stapelverliefd: ‘Hele bus glijmiddel nodig’

Toen de vrouw op 27 januari aan het winkelen was in de Walmart, belden enkele bezorgde andere klanten de politie. Het was op dat moment ongeveer -5 graden buiten, en de peuter zat te rillen van de kou in de winkelkar.

Een medewerker van Walmart filmde het kind, waarna de video viraal ging. Klanten spreken in de video de moeder ook aan in de video, maar die reageert op een agressieve toon op de zorgen over het gebrek aan kleding van haar kind.

De politie arresteerde de moeder op de parkeerplaats van de winkel. Ook ambulancebroeders kwamen ter plaatse om de peuter te verzorgen. De kinderbescherming heeft het tweejarige kind inmiddels bij een familielid geplaatst.

Foto’s van maaltijden
De moeder wordt beschuldigd van kinderverwaarlozing en werd tijdelijk overgebracht naar een detentiecentrum. Na haar vrijlating verdedigde ze op sociale media de manier waarop ze haar kinderen opvoedde. „Ik heb foto’s van elke maaltijd die ik heb gekookt”, beweert ze, als bewijs van haar geschiktheid als ouder. Ze schrijft ook pijn aan haar hart te hebben als gevolg van hoe ze wordt afgeschilderd.

Lees ook
Werknemer is werk zat, slaat door en smeert hele kantoor onder met poep

De moeder van drie kinderen getuigt dat ze haar kinderen sinds het incident niet meer heeft gezien en daardoor geen fatsoenlijke maaltijd heeft gehad. „Gisteravond was de eerste avond dat ik een paar crackers at sinds mijn kinderen weg zijn”, schrijft ze. „Ik weet dat ook dit voorbij zal gaan. Ik weet dat ik en mijn kinderen op een dag herenigd zullen worden.”

Man betast kinderen op speelplein basisschool: Juf zat op telefoon

Bewoner overleden door brand. Trouwe hond vlucht niet en komt ook om