in

Politie lost moordzaak op na lugubere vondst van tieners tijdens maken van TikTok-video

Drie Amerikaanse tieners vonden tijdens het maken van een TikTok-filmpje twee levenloze lichamen in koffers op Alki Beach in Seattle. De zaak kreeg al snel een naam in de Amerikaanse pers: de TikTok-koffermoorden. De 64-jarige Michael Dudley is gisteren schuldig bevonden in de zaak.

We keren terug naar 2020, het jaar waarin drie tieners een lugubere ontdekking deden op Alki Beach tijdens het maken van een TikTok-video. De tieners vonden er de levenloze lichamen van Jessica Lewis (35) en haar vriend Austin Wenne (27). Alles werd op beeld vastgelegd. Ze belden meteen de politie nadat ze de koffers hadden opengemaakt, schrijft HLN.

Lees ook
Boom valt op persoon, slachtoffer overlijdt ter plaatse

De politie startte onmiddellijk een onderzoek. Hoe kwamen die twee lichamen in koffers terecht op Alki Beach? Alles wees in de richting van Dudley, de huisbaas van het koppel. De drie kregen naar verluidt een woordenwisseling over onbetaalde huur, waarna Dudley helemaal door het lint ging. Hij schoot het koppel neer, stopte hun lichamen in koffers en dumpte hen op het strand in Seattle. Aanvankelijk wilde Dudley geen schuld bekennen, maar alles sprak tegen hem. Een buurman had geweerschoten gehoord, waarna hij een man hoorde smeken om hulp.

Lees ook
PostNL-bezorger gooit pakket over schutting en raakt konijntje Okkie: Konijn dood

De video van de vondst werd alsnog op TikTok geplaatst. De beelden verspreidden zich als een lopend vuurtje. In totaal kreeg de video meer dan 30 miljoen views. De familieleden van het slachtoffer eisten dat de video onmiddellijk werd verwijderd, maar volgens TikTok waren de beelden niet in strijd met de regels. Pas enkele maanden later werd de video alsnog offline gehaald.

Dudley wordt in maart veroordeeld. Er hangt hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Mannen die helpen in het huishouden worden daarvoor beloond tussen de lakens

Automobilist rijdt scooterrijder (20) dood, verwondt fietser en slaat op de vlucht