in

Politie onderzoekt overlijden kind (1): moeder verloor eerder al twee dochters

De politie in Heijen, Limburg, is bezig met een onderzoek naar het tragische overlijden van een 1-jarig kind. Het kind werd donderdagochtend gereanimeerd na een noodoproep, maar alle pogingen om het leven te redden waren helaas tevergeefs. De politie heeft de woning van het gezin afgezet en voert sporenonderzoek uit om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rond het overlijden.

De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld, en de politie heeft vooralsnog geen uitspraken gedaan over de mogelijkheid van een misdrijf. Een woordvoerder benadrukt dat het onderzoek nog loopt en er geen verdere details kunnen worden vrijgegeven op dit moment.

Lees ook
Jarige automobilist (18) omgekomen na botsing met dronken bestuurder op A12

De tragische gebeurtenis is extra hartverscheurend, gezien het het derde kind is dat de moeder heeft verloren. De oma van het overleden kind, nog steeds hevig geëmotioneerd, deelde mee dat het kind eind december 2022 ter wereld kwam. In 2015 verloor haar dochter een tweeling, waarvan één kind na enkele maanden overleed en het tweede kind op 4-jarige leeftijd. De exacte oorzaak van hun overlijden is niet bekend.

De politie heeft aangegeven mogelijk een schouw op het lichaam of sectie uit te voeren om de doodsoorzaak te achterhalen, maar benadrukt dat er momenteel geen verdere informatie wordt vrijgegeven uit respect voor de nabestaanden.

Lees ook
‘Misbruikstiefvader’: Als je mama vertelt wat ik met je heb gedaan zal je niet lang meer leven

In verband met de impact op de gemeenschap heeft de politie de school bezocht om de kinderen uitleg te geven over de hulpdiensten die ter plaatse waren gekomen. Schooldirecteur Marcella van Wanroij vertelde dat de komst van de politie, ambulancedienst en zelfs de brandweer indruk maakte op de kinderen. De politieagenten hebben de klassen bezocht om uit te leggen waarom er zoveel hulptroepen aanwezig waren. De directeur heeft ook de ouders geïnformeerd voordat de kinderen uit school kwamen.

Het onderzoek bevindt zich nog in de beginfase, en de politie heeft geen aanhoudingen verricht. Verdere informatie zal worden verstrekt op basis van het verloop van het onderzoek, waarbij zorgvuldigheid en nauwgezetheid voorop staan.

Motorrijder rijdt in op overstekende scootmobiel: beide bestuurders overleden

Gezin met drie kinderen uit Gelderse Dodewaard spoorloos verdwenen