in

Puppy Sniper eet van giftige paddenstoel en dag later is hij dood

Honden, vooral jonge puppy’s, hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid en zijn vaak geneigd om alles te proeven wat ze tegenkomen tijdens hun avonturen. Helaas leidde deze nieuwsgierigheid tot een tragisch einde voor de jonge pup genaamd Sniper, die tijdens een wandeling per ongeluk een giftige paddenstoel at en een dag later overleed.

Sniper was het geliefde huisdier van Tom en Ralf uit Sint-Oedenrode, die vier maanden lang van zijn gezelschap genoten. Tijdens een van hun gebruikelijke wandelingen gebeurde het ongeluk. Tom herinnert zich het moment: “Ik zag dat hij ergens een hap van nam, maar toen was het al te laat.”

Lees ook
Pasgeboren meisje stopt niet met lachen – dagen later blijkt haar lach een waarschuwingssignaal te zijn

Sniper stond bekend om zijn slimheid en nieuwsgierigheid, en hoewel Tom en Ralf vaak voorwerpen uit zijn mond haalden, was er dit keer geen redden aan. Tom vervolgt: “Af en toe nam hij iets mee, en we waren altijd alert om het weg te halen. Maar plotseling zagen we dat hij iets dat op een paddenstoel leek, had gegeten, en waarschijnlijk hebben we het te laat opgemerkt.”

De daaropvolgende dag vertoonde de pup tekenen van ziekte, en Tom bracht hem naar de dierenarts in de regio. Tom deelde zijn ervaring: “Hij veranderde binnen een dag van een vrolijke in een doodzieke hond, Na de operatie daar was de hond nog even wakker. Maar hij kwispelde niet meer met zijn staart.”

Met diepe droefheid in hun hart moesten Tom en Ralf de moeilijke beslissing nemen om Sniper op de daaropvolgende vrijdag te laten inslapen. De impact van dit verlies was onuitwisbaar, en als eerbetoon aan hun geliefde huisdier besloten ze zelfs om tatoeages te laten zetten met een beetje van Sniper’s as.

Lees ook
Hun vrouwen overleden in 2022, nu zijn buren Cees (76) en Leo (86) opeens miljonair

Op de Facebookpagina’s van Tom en Ralf deelden ze een foto van Sniper met de emotionele boodschap: “We gaan je missen, lieverd. Zo trots op jou.”

Deze hartverscheurende gebeurtenis heeft Tom en Ralf ertoe aangezet om andere hondeneigenaren te waarschuwen om goed op te letten bij het wandelen in de natuur, vooral als het om paddenstoelen gaat. Hier zijn enkele giftige paddenstoelen die gevaarlijk kunnen zijn voor honden:

1. Giftige gordijnzwam
2. Vliegenzwam
3. Groene knolamaniet
4. Giftige satijnzwam
5. Giftige vezelkop
6. Satansboleet
7. Panteramaniet
8. Voorjaarskluifzwam
9. Bundelmosklokje

Agent overleden die door trein werd aangereden toen hij man van het spoor probeerde te redden

Ex-partner gooit molotovcocktails naar woning: Pasgeboren baby verbrand