in

R.I.P Marlous (39) en dochter Romy (14), doodgeschoten door buurman

Ze werden zonder genade doodgeschoten door buurman Fouad L. in hun woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam. De 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy kwamen om het leven. “Het zijn een moeder en zus, die nog drie kinderen achterlaten. Dit is zo onwerkelijk.”

Fouad L. is de buurman van Marlous en Romy. Hij zou eerst brand hebben gesticht in zijn eigen huis en daarna hebben aangebeld bij het slachtoffer. Marlous doet naar verluidt zelf de deur open, wordt beschoten en overlijdt. Volgens een voorbijganger die dochter Romy bloedend uit huis haalde, was het meisje in haar gezicht geschoten. Een vriendinnetje van het meisje riep hem om hulp. Ze wordt zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Romy heeft nog een tweelingzus, een jonger broertje en een oudere zus. Het is niet duidelijk of zij ook thuis waren tijdens de schietpartij en door wie ze nu zijn opgevangen. Marlous is een aantal jaar geleden gescheiden van de vader van haar kinderen. Hij zou niet in Rotterdam wonen.

Lees ook
Man (44) verdronken na val van schip

Samen opgegroeid
Jasmine, een goede vriendin van moeder Marlous, komt vrijdagochtend bij het zwarte hek op het plein om bloemen te leggen. Ze groeiden samen als tieners op in Bergen op Zoom en verhuisden later allebei naar Rotterdam. Ook in de stad woonden ze dicht bij elkaar in de buurt. Hun kinderen zijn bevriend. “Mijn dochter heeft het nu ook heel moeilijk”, zegt ze.

Marlous had het volgens Jasmine vaker over haar buurman Faoud L. en de dieren die hij mishandelde. Ze deed meerdere keren aangifte. Faoud L. kreeg daarvoor ook al eens een taakstraf opgelegd. “Na het incident met het konijn kwam hij terug met een hond. Toen dachten we al: hoe kan dit?”, zegt Jasmien. “In coronatijd hebben wij nog tegen elkaar gezegd dat er ooit een tijd komt dat hij iets ergers zou doen. Hij verdient deze aandacht niet, het moet nu gaan om het gezin dat kapot is gemaakt.”

“Marlous was de allerliefste mens op deze aarde. Een engel”, zegt Shanta, een andere vriendin van Marlous. “We deelden veel privé en er was over en weer veel begrip.” Ook een oude vriend uit Bergen op Zoom legt vrijdagochtend bloemen neer. Hij bezorgt keukens en kwam op die manier ook de laatste tijd nog wel eens in Rotterdam en bij Marlous voor een bak koffie. “We hadden van het weekend nog contact”, zegt hij in tranen. “Dit is vreselijk”.

Lees ook
Nieuwe ranzige beelden opgedoken van zanger Marco Borsato met minderjarigen

Ook de voormalige buren van het gezin hadden laatst nog contact met het gezin. “Mijn dochter was bevriend met Romy. We hebben er gewoon geen woorden voor. Dit is een moeder, die drie kinderen achterlaat. Die kinderen zijn voor het leven getekend”, zegt de voormalige buurvrouw. “Ik hoop aan de ene kant dat ze het niet bewust hebben meegemaakt; dat het voor hen snel is gegaan. Het is allemaal zo onwerkelijk, waarom gebeurde dit bij hen?”

‘Dapper en lief’
Dat Marlous een aardige en lieve vrouw was, weet ook een andere buurtbewoner. “Er bestaan niet veel lieve vrouwen zoals zij. Ik spreek niet zo goed Nederlands, dus zij hielp mij met veel dingen. Het was een schat van een mens.” Ook wordt ze gezellig en dapper genoemd. “Ze was niet bang aangelegd”, zeggen vrienden. “Ze waren zo lief.”

‘De mooiste engel’
Op de laatste TikTok-video van dochter Romy, vier dagen geleden geplaatst, stromen de reacties binnen. “Je bent de mooiste engel'”, schrijft een van hen. “Rust zacht Romy”.
Romy zat op de Horeca Vakschool Rotterdam, net als haar tweelingzus.

Houthakker vindt lichaam van vermiste Marie Sophie (14)

Katten van doodgeschoten Marlous (39) terecht