in

Remco (23) heeft twee sugarmommy’s: “Vrienden noemen me een golddigger”

Wanneer je denkt aan sugardating is de kans groot dat je denkt aan een jonge vrouw met een oude man.

Maar er zijn ook genoeg jonge mannen die met oudere vrouwen daten in ruil voor geld en luxe. Remco is zo’n mannelijke sugarbaby.

Hoe werd jij een sugarbaby?
“Ik was achttien toen ik in het sugardating-wereldje terecht kwam. Ik studeerde en was net op mezelf gaan wonen. Ik kom niet uit een heel rijk gezin.

Dus er was niet veel financiële steun vanuit huis. Ik wilde graag geld bijverdienen maar mijn baantjes verdienden matig.

Daardoor ging al mijn geld op aan mijn studie en levensonderhoud. Ik deed weinig leuke dingen en ik kocht amper nieuwe spullen of kleding.

Via een vriendin hoorde ik over sugardating. En dat ook mannen dit doen met sugarmommy’s. In eerste instantie vond ik het best vies klinken.

Als iets wat je niet doet als je ook maar een beetje zelfrespect hebt. Uit nieuwsgierigheid ben ik toch een beetje gaan zoeken

. Toen ik eenmaal de ins en outs van deze wereld ontdekte raakte ik geïnteresseerd. Samen met die vriendin heb ik een account aangemaakt op een sugardating-website.

Ik had er eerst geen serieuze bedoelingen bij. Maar toen begonnen de berichtjes binnen te komen.

En die kwamen van best wel aantrekkelijke en rijke vrouwen. Voor ik het wist stond mijn eerste sugardate gepland.”

Wat moet jij doen als sugarbaby?
“Ik ben begonnen met simpele dates. Je zou dat kunnen vergelijken met escortwerk. Ik ging bijvoorbeeld mee uit eten of winkelen.

Ik vergezelde mijn sugarmommy tijdens haar uitjes. In ruil daarvoor betaalde zij mijn eten in een luxe restaurant of kreeg ik een nieuwe jas.

Naarmate ik meer dates had kreeg ik er ook geld voor. Het klinkt misschien gek, maar die dates waren vaak heel gezellig.

Een luxe dagje uit met een dame waarmee je goed kan praten. En dan krijg je er ook nog wat voor terug. Ik heb de eerste twee jaar alleen dates gedaan.

Ik denk dat ik gemiddeld twee keer per week op date ging. Dat leverde mooie spullen en een leuk zakcentje op. En ik hoefde naast het sugardaten niet meer te werken.

Ik verdiende toen al zo’n 1800 euro per maand. Sugardating is verslavend. Na de eerste twee jaar merkte ik dat het begon te vervelen.

Ik wilde meer uitdaging en meer geld. Ik ben toen een stap verder gegaan door ook met mijn sugarmommy’s naar bed te gaan.

Die eerste keer seks was eigenlijk niet anders dan seks met een ‘gewone’ date. Hoe vaker ik het deed, hoe normaler het voor me werd.

Lees ook
Treinrukker slaat weer toe: "Ik wilde gezien worden"

Ik begon mee te gaan op korte tripjes in Europa of naar congressen. Daar vergezelde ik mijn sugarmommy’s net als op de dates. Alleen bleef ik nu ook slapen en hadden we s*k

En voor deze diensten kan ik geld of spullen vragen. Dat mag ik zelf beslissen. Het is per sugarmommy verschillend wat ik in de slaapkamer moet doen.

Sommigen willen alleen zoenen, anderen voorspel en s*ks. Ik heb voor mezelf wel grenzen getrokken. Ik doe bijvoorbeeld geen heftige BDSM.”

Hoeveel sugarmommy’s heb je?
“Momenteel heb ik er twee. Dat zijn twee vrouwen waar ik het goed mee kan vinden en waar ik een klik mee heb.

Beide vrouwen zijn begin vijftig en hebben een fulltime baan. Ze hebben geen man, wel kinderen. Dat zijn kinderen van mijn leeftijd of net iets jonger.

Ik vind het geen probleem dat mijn sugarmommy’s kinderen hebben. Maar aan een getrouwde vrouw begin ik niet. Dan voel ik me echt heel schuldig.

Met deze twee vrouwen vind ik het geen probleem om seks te hebben. Want ik vind ze aantrekkelijk en ik kan goed met ze overweg. Ik heb een tijdje zes sugarmommy’s gehad.

Dat verdiende heel goed. Ik denk dat ik toen zo’n zesduizend euro per maand binnenhaalde. En daarnaast kreeg ik ook nog dure spullen.

Op een gegeven moment was ik zo druk met sugardaten dat ik weinig tijd meer had voor mijn studie en sociale leven.

Ik heb toen besloten dat ik er twee moest kiezen. Ik ben bijna afgestudeerd. Dus misschien wil ik daarna meer dates en sugarmommy’s. Maar dat zie ik dan wel.”

Wat was jouw leukste sugardate?
“Ik ben een keer samen met een van mijn vaste sugarmommy’s een midweek naar Praag geweest. We sliepen in een superdeluxe hotel middenin de stad.

Elke avond gingen we uit eten in dure restaurants. En overdag shoppen of naar musea. Dit was mijn eerste buitenlandse trip met haar en meteen ook de leukste.

In Nederland ben ik altijd een beetje op mijn hoede. Ik ben bang dat ik mensen tegenkom die ik ken. En ik ben me in Nederland heel bewust van de blikken die ik op straat krijg.

Ik, als jonge jongen, met een oudere vrouw. Dat vinden mensen best raar. Maar in Praag hoefde ik daar helemaal niet mee bezig te zijn.

Niemand lette op ons. Ik heb in die paar dagen zo achterlijk veel geld uitgegeven. Dat is bijna niet te geloven. Ruim vijfduizend euro.

Dat was toen een enorm geldbedrag voor mij. Nu natuurlijk ook. Maar ik ben gewend geraakt aan hoeveel ik hiermee verdien. Het is minder bijzonder geworden.

Die eerste buitenlandse sugardate was echt super. Ik vind haar een hele leuke vrouw en de s*ks is goed. Dat maakt dat zij ook nog steeds een van mijn sugarmommy’s is.”

Zijn er ook mindere kanten aan het sugardaten?
“Ja, die zijn er zeker. Ik heb nu twee leuke vrouwen waar ik mee date. Maar er zijn ook minder leuke sugarmommy’s geweest.

Lees ook
Vrouw beboet voor wandeling met haar man aan de leiband: “Dat? Dat is een hond”

Er werd mij bijvoorbeeld een keer beloofd dat ik voor een tweedaagse date vijftienhonderd euro zou krijgen. Na die date kreeg ik vijfhonderd euro en een nieuw horloge.

Misschien klinkt dit verwend, maar dat horloge wilde ik niet. De afspraak was dat ik betaald zou worden in geld. Niet in spullen.

Dat afspraken niet werden nagekomen gebeurde regelmatig bij sommige sugarmommy’s. Dat verpestte de sfeer waardoor ik steeds minder zin had om met hen op date te gaan.

Ik heb daar wel van geleerd. Ik moet heel duidelijk zijn in mijn eisen. En niet over me heen laten lopen. Een ander nadeel is het oordeel van de buitenwereld.

Mensen die dit horen denken al snel negatief over me. Ik vertel het ook niet snel aan mensen. Omdat ik bang ben dat ik niet meer serieus word genomen.”

Wat vindt jouw omgeving ervan?
“Mijn ouders weten niet dat ik een sugarbaby ben. Mijn moeder heeft wel een keer een vermoeden gehad dat ik iets in deze business doe.

Door al mijn dure spullen. Maar dat heb ik nooit toegegeven. Mijn ouders zijn ietwat conservatief ingesteld en ik weet dat ze dit werk zullen afkeuren.

Ik wil ze ook niet onnodig ongerust maken. Dus ik vertel het ze bewust niet. Mijn beste vrienden weten er wel vanaf en die vinden het alleen maar leuk.

Er worden weleens grapjes over gemaakt maar over het algemeen steunen ze me. En ze hebben er ook profijt van. Want ik betaal vaak etentjes of stapavondjes.

Ik ben wel een aantal vrienden kwijtgeraakt toen ik ze dit vertelde. Sommige mannelijke vrienden vonden me een homo.

Wat ik niet begrijp, want ik date met vrouwen. Anderen vonden me een golddigger en wilden daar niet mee worden geassocieerd.

Dat vind ik jammer, want mijn werk zegt niks over mij als persoon. Maar ik weet nu wel aan welke mensen ik echt iets heb.”

Hoe combineer je het met relaties?
“Ik heb in de afgelopen vijf jaar dat ik sugarbaby ben een aantal keer een partner gehad. Dat duurde vaak niet lang.

Ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik mijn werk blijf doen zolang ik het leuk vind. Maar de meisjes waarmee ik samen was hadden daar veel moeite mee.

En dat kan ik me heel goed voorstellen. Maar ik wil niet veranderen voor iemand anders. Elke keer liep een relatie stuk omdat ik niet wilde stoppen met mijn werk. Ik hoop dat ik een keer iemand tegenkom die hier wel mee om kan gaan.

Maar ik denk niet dat dit realistisch is. Ik wil dit werk niet de rest van mijn leven blijven doen. Dus er komt een moment waarop ik wel geschikt relatiemateriaal ben. Maar voorlopig vind ik het nog te leuk om ermee te stoppen.”

Hond van de dood gered na het eten van chocolade

Man laat winden uit geslachtsdeel