in

Ruzie over verkoop woning eindigt in drama: kopers (44 en 50) doodgeschoten, verdachte filmt zichzelf

Een langlopend conflict over de verkoop van een woning is in het Drentse Weiteveen uitgelopen op een schietpartij met twee dodelijke slachtoffers tot gevolg. Het gaat om een Poolse man van 38 en een Nederlandse vrouw van 44, een echtpaar. Een 50-jarige man uit Klazienaveen (gemeente Emmen) is opgepakt. De makelaar van de woning bevestigt tegen deze site dat er sprake was van een ruzie waarin hij heeft geprobeerd te bemiddelen. ,,Ik ben helemaal van slag.”

Op sociale media circuleert een video van een man die claimt twee mensen te hebben doodgeschoten nadat hij hen thuis zou hebben opgezocht. De man kwam naar eigen zeggen tot zijn wanhoopsdaad na pesterijen door de slachtoffers. ,,Na een jaar van treiteren hebben ze het voor elkaar”, begint hij zijn verhaal. De man had het gevoel dat hij zijn gezin moest beschermen.

Lees ook
WOW! Jaqueline onherkenbaar veranderd na ingrijpende tandheelkundige operatie

,,Jongens, er is iets heel ergs gebeurd”, zo gaat hij verder. ,,Nu zal ik wel de rest van mijn leven wel de bak in gaan.” De man heeft volgens betrokkenen meerdere malen aangifte gedaan van onder andere bedreiging en mishandeling van zijn paarden. De man zelf zegt dat hij zich in de steek gelaten voelt door de politie en de rechtsstaat en richt zich in het filmpje direct tot zijn vrouw en kinderen. ,,Ik hou van jullie. Ik hou van jullie”, zegt hij. De video lijkt net na het incident te zijn opgenomen. ,,Ik sta aan de straat, zonder wapen zonder iets.”

Beveiliging bij woning
In een andere video zegt een vrouw, de echtgenote van de verdachte, dat haar gezin inderdaad gebukt ging onder het pesten en het treiteren. ,,Zij hebben ons getergd tot op het bot”, vertelt ze huilend. De vrouw heeft naar eigen zeggen geprobeerd om haar man, met wie ze 10 jaar getrouwd is, op andere gedachten te brengen. ,,Maar hij is helemaal doorgedraaid”, klinkt het radeloos.

Lees ook
Ouders raken zoontje kwijt in Ikea: Jongetje buiten dood gevonden

Afgelopen zomer plaatste de vrouw nog een Facebook-bericht waarin ze aangaf dat ze ‘extra beveiliging bij hun huis hebben’. ‘Het is te zot voor woorden dat het nodig is’, valt te lezen. Het bedrijf dat de spullen leverde bevestigt dat de verdachte een klant van hem is, maar wil verder geen mededelingen doen.

De politie wil daar niet op ingaan. Een woordvoerder bevestigt dat de video’s worden meegenomen in het onderzoek naar het drama.

Conflict over verkoop huis
Het conflict begon volgens de makelaar vlak na de verkoop van het ouderlijk huis van de verdachte. Uit gegevens blijkt namelijk dat de verdachte zijn woning exact een jaar geleden – dus op 16 januari 2023 – heeft verkocht aan een Poolse man. Die kwam er te wonen met zijn partner, een vrouw uit Haarlem.

Kevin: “Mijn vriendin wil dat ik van bil ga met haar zus. Ik heb geen idee wat ik nu moet doen!”

Peuter (2) sterft van honger nadat vader overlijdt aan hartaanval: “Lag opgerold aan zijn papa’s benen”