in

Sanne (26), begeleidster van Hebe, begraven

In Heeze gaat vandaag de besloten uitvaart door van Sanne, de 26-jarige begeleidster van het 10-jarige gehandicapte meisje Hebe. De twee kwamen vorige week samen om het leven bij wat de politie als een noodlottig ongeval beschouwt.

Nadat ze dagen vermist waren, werden Sanne en Hebe in het water gevonden bij Den Bosch. Ze waren vanuit Raamsdonksveer, waar Hebe in het orthopedagogisch dagcentrum ‘t Overstapje verbleef, op weg naar het huis van Hebe in Vught. Maar daar kwamen ze nooit aan. Ze zijn onderweg verongelukt.

Lees ook
Jongen (17) gebeten door cheeta in de Beekse Bergen: "Ik dacht ze bijten niet"

Hebe en Sanne werden sinds maandag 17 oktober vermist, nadat ze met de Kia Picanto van Sanne waren vertrokken uit Raamsdonksveer, niet ver van de Belgische grens. Dinsdagochtend 18 oktober werd een ‘amber alert’ uitgegeven voor Hebe, dat is een alarmdienst die ingezet wordt als kinderen vermist raken. Na een dagenlange en intensieve zoektocht die in heel Nederland en België op de voet werd gevolgd, werden de twee uiteindelijk op woensdag 19 oktober levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel bij Den Bosch.

De uitvaart van Hebe ging gisteren door in haar woonplaats Vught. Met veel bloemen, kaartjes en knuffels werd op indrukwekkende wijze afscheid genomen van het 10-jarige meisje. Honderden mensen waren aanwezig.

Zowel bij de uitvaart van Hebe als bij de begrafenis van Sanne werd beslist dat de vieringen besloten zouden verlopen. “De families vragen om respect en privacy en willen graag rust om de gebeurtenissen en hun verdriet te kunnen verwerken”, klinkt het.

Lees ook
Man laat hond uit op snelweg: Loslopende hond overleden bij aanrijding

Bij het ‘HebeHuis’ in Vught, dat een herdenkingsplek is geworden, kunnen nog steeds bloemen neergelegd worden voor Sanne en Hebe, zo hebben hun families laten weten. De ouders van Hebe hadden eerder het HebeHuis opgericht vanwege de ingewikkelde zorgvraag van hun gehandicapte dochter. De familie kon op dat moment nergens anders terecht. In mei van dit jaar startte Hebe dan bij dagbesteding ‘t Overstapje.

“De families willen iedereen bedanken die heeft meegeleefd en heeft bijgedragen aan het vinden van Hebe en Sanne. Voor ons is dat in deze moeilijke tijd een enorme steun”, laten de betrokkenen weten via de stichting ‘Namens de Familie’.

Lichaam vermiste man (91) gevonden

10-jarige Hebe begraven in Vught