in

Schietpartij in Groningen: 12-jarige gearresteerd na achtervolging

In de Groningse wijk Paddepoel heeft zich dinsdagmiddag een schietincident voorgedaan waarbij een persoon gewond raakte. De politie heeft direct ingegrepen en is overgegaan tot de arrestatie van twee personen, waarbij een waarschuwingsschot werd gelost tijdens de achtervolging. Opvallend is dat volgens bronnen van de Telegraaf een van de arrestanten slechts 12 jaar oud is.

Lees ook
Mark duwt hele bierfles in achterste: "Ik kan niet meer poepen"

Het incident vond plaats omstreeks 15.15 uur, toen de politie een melding ontving van een schietpartij aan de Friesestraatweg in Groningen. Kort nadat de politie ter plaatse arriveerde, ontstond er een achtervolging te voet die leidde tot het lossen van een waarschuwingsschot. De uiteindelijke uitkomst van deze inzet was de arrestatie van twee personen. De exacte betrokkenheid van deze personen bij het schietincident moet nog worden vastgesteld en maakt onderwerp uit van lopend politieonderzoek. De verdachten zullen worden ondervraagd om meer duidelijkheid te verkrijgen.

Lees ook
Nederlandse man stopt 15 eieren in zijn achterste en belt uit blinde paniek ambulance

Volgens omstanders die met de Telegraaf spraken, ging het schietincident vooraf aan een verbale confrontatie. Deze escalatie leidde tot het plotselinge gebruik van een vuurwapen door een jonge betrokkene jegens een oudere man, vermoedelijk in de veertig.

De politie heeft dinsdagmiddag op de Pleiadenlaan een mogelijke verdachte gearresteerd. Ook is er volgens de krant een 12-jarige jongen aangehouden. Dit gebeurde aan de Voermanstraat. De tiener verzette zich hevig tegen de agenten, maar kon alsnog tegen de grond worden gewerkt.

Hond vindt vermiste Job (91) op zijn rug in het water na 24 uur

Hond 17 verdrinkt in vijver: Baasjes zitten in rolstoel en konden niks doen