in

Schooldirecteur onderbreekt vakantie door alarm op school, dochter treft hem levenloos aan

De directeur van een Franse middelbare school is vrijdag dood aangetroffen op het schoolterrein. De man ging het gebouw controleren nadat het inbraakalarm was afgegaan. Volgens zijn familie is hij met geweld om het leven gebracht. Het Franse OM heeft bevestigd dat er sprake was van een inbraak en onderzoekt nu de omstandigheden rond zijn overlijden.

Stéphane Vitel, de directeur van het Pierre-Simon de Laplacecollege in Lisieux, gelegen in het noordwesten van Frankrijk, was vrijdagochtend onderweg naar het zuiden van Frankrijk voor een gezinsvakantie toen hij om ongeveer 6 uur ’s ochtends een melding ontving dat het inbraakalarm van de middelbare school was afgegaan. Met zijn echtgenote en hun twee kinderen in de auto keerde hij direct om terug te gaan naar de school en te controleren of alles in orde was.

Lees ook
Manon (30) en haar ongeboren tweeling sterven na zwangerschapsvergiftiging

Toen hij echter niet snel terugkeerde, ging zijn vrouw samen met de kinderen het schoolgebouw in om hem te zoeken. Daar vonden ze de 48-jarige man levenloos in een van de kantoren van de school. De hulpdiensten werden rond 7 uur gealarmeerd en kwamen ter plaatse, maar konden niets meer doen.

Volgens lokale bronnen heeft de vrouw van Vitel verklaard dat haar man een hoofdwond had. Ze is ervan overtuigd dat hij door geweld om het leven is gekomen en beweerde een auto te hebben zien wegrijden. Het parket heeft inmiddels bevestigd dat er is ingebroken via een zijdeur van het schoolgebouw. Een autopsie zal meer duidelijkheid moeten geven over de exacte doodsoorzaak van de directeur.

Lees ook
Jongeman verwondt zwerver in Breda met machete: ‘Zodat ze mij niet als een watje zien’

Stéphane Vitel stond op het punt aan zijn tweede schooljaar te beginnen als directeur van de middelbare school met 266 leerlingen. Voorheen was hij directeur van een andere middelbare school en was hij ook betrokken bij de lokale politiek. Vrijdagavond kwamen leerlingen, oud-leerlingen en ouders samen bij de schoolpoort om de overleden schooldirecteur te herdenken.

Baby radio-dj Paul Rabbering overleden: ‘Wereld staat stil’

Hond vindt vermiste Job (91) op zijn rug in het water na 24 uur