in

Sebastian heeft enorme wratten door uiterst zeldzame ziekte

Nu kun je veel zeggen over de zender TLC, maar niet dat ze vaak smaakvolle televisie maken. Dat is gewoon niet hun ding.

Dus als deze zender een dokter genaamd Ebonie Vincent volgt dat kun je verwachten dat je iets opvallends te zien krijgt. Nou, aanschouw de voeten van een man genaamd Sebastian.

Lees ook
Naakte man masturbeert in park en jaagt vrouw schrik aan

Deze dude heeft een uiterst zeldzame erfelijke ziekte genaamd epidermodysplasia verruciformis. Een aandoening waar je echt goed zonder kunt.

Epidermodysplasia verruciformis of dysplasie van Lewandowsky-Lutz is een erg zeldzame erfelijke ziekte van het afweersysteem, die zich uit in het ontstaan van wratachtige papels (bultjes), voornamelijk op de handen. Deze worden veroorzaakt door infectie met varianten van het humaan papillomavirus (HPV, wratvirus).

Lees ook
Haartransplantatie in Turkije gaat vreselijk mis

Op plekken die aan zonlicht zijn blootgesteld ontstaan uit deze wratten huidkanker (plaveiselcelcarcinoom). Dezelfde HPV-varianten komen ook bij gezonde mensen voor, maar geven daar geen afwijkingen, zelfs geen wratten. Epidermodysplasia-verruciformispatiënten kunnen deze HPV-varianten niet goed bestrijden, door een erfelijke stoornis in het afweersysteem.

Vader Mark draagt rokken en hakken: “Ik ben nog steeds dezelfde vader en echtgenoot”

De onderbroek die je scheten filtert en neutraliseert is eindelijk te koop!