in

Serveerster krijgt ruim 9.000 euro fooi, wordt direct ontslagen

Linsey Boyd, een Amerikaanse moeder uit Michigan, was serveerster in het Mason Jar Cafe en kreeg daar tot haar enorme verbazing een fooi van 10.000 dollar. Niet veel later werd ze ontslagen door de eigenaar van het restaurant.

Fooi van 10.000 pond
Fooien zijn in de horeca hartstikke gebruikelijk. Maar wanneer een klant op een rekening van 32,43 dollar een fooi geeft van 10.000 dollar, is dat wel erg opmerkelijk.

Het overkwam Linsey. Aan de Detroit Free Press vertelt ze dat het ging om een man van middelbare leeftijd, die in de stad was voor de begrafenis van een vriend.

Lees ook
“Mijn vrouw wil drie keer seks per nacht, maar ik kan haar tempo niet volgen” Wat nu?

Nadat de man iets had gegeten en gedronken, besloot hij Linsey een fooi te geven van 10.000 dollar. ”Ik gaf hem een knuffel en wist zijn naam niet eens op dat moment. Ik heb hem alleen maar geknuffeld. Hij vertelde dat hij handelde uit naam van een dierbaar iemand die hem ontvallen was. Hij wilde iets geven uit haar naam.”

Delen
Linsey besloot het bedrag niet zelf te houden, maar te delen met haar acht collega’s. Wat een mooi feest had moeten zijn, is helaas anders gelopen.

In een Facebookbericht (inmiddels verwijderd) schreef Linsey dat ze niet veel later werd ontslagen vanwege ‘al het drama, de vijandigheid en de pijn’ die volgde op de fooi.

Lees ook
Cardioloog waarschuwt over de gevaren van energiedrankjes: “Russische roulette”

Linsey werd naar eigen zeggen gevraagd ‘een dag vrij te nemen’, zodat ze ‘dingen kon regelen’. Daarna zou ze geen reactie hebben gegeven toen haar werd gevraagd om niet meer terug te komen. Volgens Linsey is ze op 13 februari per telefoon ontslagen.

‘Klopt niet’
In een reactie, te lezen op LadBible, reageren restauranteigenaren Able Martinez en Jayme Cousins dat het ontslag niets te maken had met de fooi.

”We kunnen niet ingaan op de reden van het ontslag vanwege regelgeving, maar ik wil benadrukken dat het niets te maken had met de fooi. Ze heeft de volledige fooi ontvangen, heeft hier geen belasting over betaald (het bedrijf deed dit). Ja, het geld heeft ze op verzoek van de gever gedeeld met collega’s.”

Tot welke leeftijd mag je samen slapen met je kind?

Politieagent (38) overleden na schot in het hoofd