in

Shanon (13) gestorven na verkrachting

Shanon, een 13-jarig meisje, is woensdag in een ziekenhuis in Frankrijk gestorven waar ze drie weken eerder was opgenomen na een verkrachting. Dat heeft de procureur van Senlis zaterdag bekendgemaakt. Hij voegde eraan toe dat drie mensen – twee jongemannen van 18 en 19 jaar oud en een minderjarig meisje – in verdenking zijn gesteld in het kader van het onderzoek.

Het meisje, in Franse media enkel geïdentificeerd als Shanon, werd op 6 maart in de gemeente Rantigny, in het noorden van Frankrijk, gewelddadig aangevallen en verkracht, zo deelde procureur Loïc Abrial mee.

Lees ook
Harteloze moeder Aniek (26): ‘ik bracht mijn pasgeboren baby om het leven omdat ik niet voor haar wilde zorgen’

Ze raakte daarbij ernstig gewond en werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, aldus de procureur. Shanon zou meerdere dagen in coma hebben gelegen. Tot woensdag, toen ze bezweek aan haar verwondingen. “Een autopsie zal de precieze doodsoorzaken uitwijzen”, klinkt het.

Drie mensen in verdenking gesteld
Drie mensen werden op 19 maart in verdenking gesteld, wegens verkrachting van een minderjarige door een meerderjarige en voor het niet verhinderen van de misdaad. Het gaat volgens Franse media om twee jongemannen van 19 en 18 jaar oud en een minderjarig meisje. Nu het 13-jarige slachtoffer gestorven is, voegde de onderzoeksrechter ‘verkrachting met de dood tot gevolg’ toe aan de verdenkingen.

Lees ook
Dode en zwaargewonde na steekpartij in woning van moeder met 2 jonge kinderen

De vermoedelijke verkrachter van Shanon, de 19-jarige, zit in voorhechtenis. De twee overige verdachten zijn voorlopig vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht. Geen van de drie heeft een gerechtelijk verleden.

“Zo’n lief kind”
De familie, vrienden en leerkrachten van Shanon roepen om gerechtigheid. “Ze was zo’n lief kind”, zegt een van haar vroegere leraars. Anderen die het meisje kenden, omschrijven haar als iemand “vol levenslust en plezier”. In de school van Shanon is psychologische hulp voorzien voor alle scholieren die nood hebben aan een gesprek.

Kaalgeschoren Promes verkracht in cel Dubai

Lichaam vermiste Cathy (46) uit Doornik gevonden in de Schelde