in

Slecht nieuws: invoer van deze coronabeperkingen aanstaande

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert het waarschuwingsniveau voor het coronavirus te verhogen omdat kwetsbare mensen een groot risico lopen tijdens de huidige najaarsgolf.

De overheid gebruikt sinds vorige maand een ‘thermometer’ om de lijn van de epidemie te volgen. Die heeft vier standen, en stond tot nu toe op het laagste niveau. Het RIVM adviseert nu om die een stapje te verhogen. Bij stand 2 is de impact van het coronavirus op de samenleving verhoogd.

Lees ook  Had onze koningin Máxima een relatie met deze man?

Het ziet er dus niet goed uit en dat zou zomaar kunnen leiden tot de (her)invoer van beperkende maatregelen, zoals we die helaas eerder hebben gezien. Het kabinet zal zich spoedig buigen over het RIVM-advies en maakt daaropvolgend dan bekend of en welke maatregelen er komen.

Volgens het RIVM lopen mensen van 70 jaar en ouder en mensen met gezondheidsklachten meer kans om bij besmetting ernstig ziek te worden. Het instituut adviseert ze om de herhaalprik te laten zetten.

Lees ook  Volgers zijn geschokt na bizarre video van verwilderde Leontine Ruiters

Coronadrukte ziekenhuizen boven niveau zomergolf
Het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen loopt ondertussen verder op. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1160 positief geteste mensen, het hoogste aantal sinds 19 april, bijna zes maanden geleden. Daarmee zitten we nu boven het hoogtepunt van de zomergolf.

Moeder laat dochter (7) met down syndroom thuis achter om te feesten, kind sterft

Lana Rhoades onthuld geheim: Ik ben eigenlijk een ..