in

Speurhonden vinden laatste spoor van peuter Émile (2) bij huis grootouders

Speurhonden die ingezet zijn in de zoektocht naar de Franse peuter Émile (2) zijn gestopt in de buurt van het huis van de grootouders. Hij verbleef bij hen in het gehucht Haut-Vernet, waar hij op 8 juli verdween. Meer dan een maand na zijn verdwijning wordt er nog steeds hard gezocht naar het jongetje.

Sinds eind juli zijn er speurhonden actief in Haut-Vernet. Volgens de honden eindigt het spoor van Émile aan een fontein op zo’n zestig meter van het huis van de grootouders. Dat maakt de fontein van bijzonder belang voor de onderzoekers. Ondertussen worden ook alle voorwerpen die verzameld werden tijdens de eerst weken van de zoektocht grondig geanalyseerd.

Lees ook  Fans Jan Smit in shock na uitlekken opmerkelijke foto

De fontein staat in de hoofdstraat van het dorp, aan een steil weggetje dat langs het huis van de grootouders loopt. Twee buurtbewoners beweren dat ze het jongetje in die straat hebben zien lopen op de dag van zijn verdwijning. “Ik weet wat ik zag”, vertelde een van hen recent aan de Franse krant ‘Le Parisien’. Émile kende de omgeving goed en dwaalde regelmatig rond in de buurt van het huis. “Hij is het gewend om meer dan 250 meter van huis te gaan, hij kent het gebied”, aldus een agent aan dezelfde krant.

Lees ook  Passagier filmt treinongeluk bij Voorschoten: 1 dode en tientallen gewonden!

Volgens het onderzoek zou Émile alleen naar de fontein zijn gelopen, al is er voorlopig nog geen bewijs dat dit vermoeden hard kan maken. Aangezien zijn geur op die plek eindigt, denken de onderzoekers dat hij ofwel daar werd meegenomen door iemand ofwel betrokken raakte in een auto-ongeluk. Een andere piste die bewandeld wordt, is dat zijn spoor verloren is gegaan door het grote aantal mensen dat hielp zoeken naar de jongen. In dat geval zou hij waarschijnlijk verder gewandeld zijn dan de fontein.

Hond 17 verdrinkt in vijver: Baasjes zitten in rolstoel en konden niks doen

Huisarts Bert uit Harderwijk doodgestoken door zoon van vriend in Italie